Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 32,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 11 μονάδων, αυξημένη κατά μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι, η Λαϊκή Ενότητα και η Δημιουργία Ξανά με 1%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 62%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, με τη διαφορά των 39 μονάδων να είναι αυξημένη κατά 2 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται σε ποσοστό 35% ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά στο χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, το 36% των ερωτηθέντων προτιμά να στηθούν οι κάλπες άμεσα, πριν τον Μάιο, το 21% θέλει κάλπες τον Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ το 32% των πολιτών προτιμά εκλογές μετά τον Μάιο.

Σε σχετική ερώτηση, το 88% των πολιτών δηλώνουν ότι οι φόροι γενικά πρέπει να μειωθούν, έναντι μόλις 3% που διαφωνεί. Όσον αφορά στο ποιος είναι καταλληλότερος για να μειώσει ουσιαστικά τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 39%, έναντι 23% του Αλέξη Τσίπρα. Και οι δύο το ίδιο απαντά το 8%, ενώ «κανένας από τους δύο» απαντά το 29%.

Παράλληλα, οι πολίτες δηλώνουν απογοητευμένοι από το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου στη χώρα μας σε ποσοστό 82%, ενώ μόνο το 9% δηλώνει ικανοποίηση. Όσον αφορά στο ποια κόμματα έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση, το 35% «δείχνει» τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12% τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ένα 21% και τα δύο κόμματα. Επιπλέον, ένα 25% θεωρεί όλα τα κόμματα υπεύθυνα.