Να εξηγήσει τους λόγους αποχώρησης βουλευτών από το κόμμα του επιχείρησε ο Π. Καμμένος ενώ κατήγγειλε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν σχέδιο να αποσταθεροποιήσουν το κόμμα του.

 Ως μεγάλη έκπληξη για τον ίδιο περιέγραψε την παραίτηση του Χ. Ζώη από το κόμμα. «Μεγάλη έκπληξη για μένα. Είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Είμασταν μαζί στο Στρασβούργο. Ξεκίνησε μια περίεργη ιστορία από την Παρασκευή και δεν μπορώ να την εξηγήσω», ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τον Δημήτρη Σταμάτη που επίσης παραιτήθηκε επεσήμανε πως «με απόλυτη ευγένεια είπε την άποψη του. Πιστεύει την κεντροδεξία. Δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Δε θα βάλω ταμπέλα στον Μαριά ή στον Δημαρά».

Σχετικά με τον Κ. Μαρκόπολο ο οποίος του έχει ασκήσει δριμεία κριτική επεσήμανε: «Ο κ. Μαρκόπουλος μέχρι σήμερα συμμετέχει στην ΚΟ. Και εκείνος έκανε δηλώσεις περί κεντροδεξίας. Είναι αντίθετες με εμάς».

Σχετικά με το γεγονός ότι το κείμενο υποστήριξη του δεν το έχουν υπογράψει οι κ.κ. Κουίκ, Κουράκος και Κόλια σημείωσε ότι «δεν ήταν εδώ για να υπογράψουν», ωστόσο αποκάλυψε ότι ο κ. Κουράκος έστειλε μια επιστολή στο κόμμα στην οποία «επαναλαμβάνει τα περί δολαρίου, πράγματα που δεν ισχύουν και αναφέρει πράγματα που δεν παρεκκλίνουν από την ιδρυτική διακήρυξη».