«Πολιτικά ανήκω στον εαυτό μου» είπε ο Χρήστος Ζώης, μία ημέρα μετά την απομάκρυνσή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ξεκαθάρισε ότι είναι σαφές για εκείνους που ξέρουν να διαβάζουν καλά τις ανακοινώσεις και διάβασαν και τη δική του, ότι δεν σκέφτεται (για την ώρα τουλάχιστον) να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

«Πιστεύω ότι πρέπει στη χώρα να υπάρξει εθνικό σχέδιο δράσης. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να βαδίσει στην πολιτική μνημονίου, πιστεύω ότι οι Έλληνες μπορούν να αντιμετωπίσουν με άλλο τρόπο την κρίση», είπε καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

Και σημείωσε: «Άκουσα με τεράστια έκπληξη ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να δολαριοποιηθεί. Το πληροφορήθηκα στον αέρα και ήμουν εκπρόσωπος Τύπου». «Είναι επικίνδυνο να λες ότι θα πας στο δολάριο όταν έχεις υπογράψει την συνθήκη της Λισαβόνας», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στο non paper που εστάλη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, για το οποίο ο Γιάννης Μανώλης αποκάλυψε χθες πως έχει στοιχεία ότι ο Πάνος Καμμένος βρίσκεται πίσω από αυτό. «Πίστεψα ότι ακούω την αλήθεια. Πίστεψα ότι δεν δόθηκε το non paper από εκείνον. Πίστεψα ότι έλεγε την αλήθεια. Εγώ δεν έχω στοιχεία», ξεκαθάρισε.