Αναδιοργανώνεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

«Πυλώνας ανάπτυξης η αγροτική πολιτική»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
5:05
11/12/2012
Αναδιοργανώνεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
1
loading

Στην υιοθέτηση μια νέας οργανωτικής δομής προσανατολίζεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο ρόλος του οποίου αναδεικνύεται πλέον από τους πιο σημαντικούς για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Μόσχος Κορασίδς, απέστειλε προς όλες τις Διευθύνσεις του υπουργείου, τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων καθώς και στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, πρόταση οργανογράμματος, ζητώντας τους να καταθέσουν τις απόψεις έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Με βάση το σχεδιασμό, στη συνέχεια θα υιοθετηθούν δυο εναλλακτικά σενάρια για το νέο οργανισμό. Αφού συζητηθούν θα τεθούν σε διαβούλευση, θα οριστικοποιηθούν και θα αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Βασικό στοιχείο της αναδιοργάνωσης αυτής είναι το υπουργείο να αποκτήσει οντότητα, παρουσία και καταλυτικό ρόλο σε όλη την ελληνική επικράτεια, αποτελώντας μοχλό υλοποίησης της αγροτικής πολιτικής, πάνω στους άξονες που το ίδιο χαράσσει μέσα από μια διαδικασία ευρείας διαβούλευσης.

«Η αγροτοδιατροφική πολιτική ως βασικός πυλώνας ανάπτυξης», αναφέρεται στο κείμενο του γενικού γραμματέα, «πρέπει να εκπονείται και να υλοποιείται από την παραγωγή των πρώτων υλών έως το τραπέζι του καταναλωτή, μέσω των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, των αγροτοδιατροφικών βιομηχανιών και της εφαρμογής της Κοινής Οργάνωσης των Γεωργικών Αγορών και των πολιτικών για υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων, από έναν ενιαίο φορέα που δε μπορεί να είναι άλλος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εξειδικευμένους φορείς του».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ! ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ, ΤΟΣΗ ΠΡΟΕΙΔΙΠΟΙΗΣΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΟΚ, ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΓΙΕΝ.! ΑΝΤΕ ΒΡΕ "ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ , ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ " !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει