Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Φλαμπουράρη με την ΟΤΟΕ

«Στόχος να προστατευτούν όλες ανεξαιρέτως οι θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:25
22/02/2019
Τα «κόκκινα» δάνεια στο επίκεντρο της συνάντησης Φλαμπουράρη με την ΟΤΟΕ
6
loading

Οι θέσεις της ΟΤΟΕ (Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος) για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις εργασιακές σχέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων, τον ρόλο των τραπεζών στην Οικονομία της χώρας, αλλά και την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, είπε στους εκπροσώπους της ΟΤΟΕ ότι η Κυβέρνηση εργάζεται εντατικά με στόχο τόσο την ισχυροποίησή του, όσο και την απάλειψη των χρόνιων παθογενειών, προκειμένου αυτό να διαδραματίσει τον πραγματικό του ρόλο, ενισχύοντας και χρηματοδοτώντας την πραγματική οικονομία. Σύμφωνα με ανακοίνωση, «ο Υπουργός διαπίστωσε πως και η ΟΤΟΕ διακατέχεται από τις ίδιες αντιλήψεις και πως θα κινηθεί και αυτή προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την πολιτική βούληση ώστε να προστατευτούν όλες ανεξαιρέτως οι θέσεις εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων, καθώς επίσης και οι συλλογικές τους συμβάσεις. Επίσης, παρουσίασε αναλυτικά την πρόταση της Κυβέρνησης για το νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, ενώ τέλος, συζητήθηκε και η πρόταση της ΟΤΟΕ για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, η οποία ζητήθηκε να κατατεθεί αναλυτικά και γραπτώς καθώς, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, παρουσιάζει ενδιαφέρον.

«Ιδιαίτερα χρήσιμη» χαρακτήρισε και από την πλευρά της, τη συνάντηση η ΟΤΟΕ. Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι «τέθηκαν όλα τα θέματα που μας αφορούν στην Κυβέρνηση» σημειώνοντας ότι οφείλει (σ.σ. η Κυβέρνηση) να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος, ανέλυσε τις θέσεις του κλάδου για «το μείζον θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί αποτελεσματική λύση ενώ μίλησε ακόμα για την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ψηφιοποίηση των τραπεζικών εργασιών που «εξελίσσεται χωρίς κανόνες και διαδικασίες ελέγχου» και τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες που έχουν συρρικνωθεί αριθμητικά με απώλεια 26.000 θέσεων εργασίας την τελευταία δεκαετία, αντιμετωπίζουν με άγχος και ανασφάλεια την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά και δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς αν απειληθεί περαιτέρω η απασχόληση και τα εργασιακά τους δικαιώματα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΤΟΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «αναφέρθηκε, ιδιαίτερα, στις προσπάθειες των Τραπεζών να μεταφέρουν τη διαχείριση των κόκκινων δανείων εκτός Τραπεζών και δήλωσε κατηγορηματικά στον υπουργό ότι, η ΟΤΟΕ είναι αντίθετη, έχει τις δικές της απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψει μεταφορά τραπεζοϋπαλλήλων έξω από τον τραπεζικό κλάδο». Επισήμανε, επίσης, ότι οι Τράπεζες ως μοχλός της οικονομίας οφείλουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της δικής της πολιτικής ευθύνης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, οφείλει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της ανήκει. Ακόμη τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία μετά τις τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις για τους μετόχους και τις Διοικήσεις των Τραπεζών, οι οποίες πρέπει να σταματήσουν επιτέλους να επικαλούνται συνεχώς το λειτουργικό κόστος με το «μάτι» σταθερά να κοιτάζει μόνο στους εργαζόμενους, αντί να φροντίσουν για την αύξηση των εσόδων που πρέπει να είναι η αιχμή του στρατηγικού τους σχεδιασμού».

Τέλος, ενόψει των διαπραγματεύσεων για την Κλαδική Σ.Σ.Ε. που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενημέρωσε τον κ. Φλαμπουράρη ότι ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων είναι έτοιμος να αντιδράσει δυναμικά «αν οι Τράπεζες επιχειρήσουν να πλήξουν την απασχόληση στον κλάδο και επεσήμανε ότι η προστασία της εργασίας αφορά σε όλους τους τομείς και τις υπηρεσίες των Τραπεζών χωρίς καμία εξαίρεση».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar πκ

  Φιλε μου μπαρμπα Αλεκο
  Καλλα θα ειναι στη συναντηση να πας ξεμεθυστος

 2. avatar ειναι ο ριζοσπαστης αριστερος επιχειρηματιας….

  σαν το καλογριτσα......βοσκοτοπια.....δανεια,,,,, κουρεματα.....πουφου μια σαπιλα αριστεριλα βρωμιλα......

 3. avatar giannis14

  Μήπως το επίκεντρο της συνάντησης ήταν τα τσιπουρα ?

 4. avatar η γεροντα του μαξιμου…..

  αποφασιζει......αριστεριλα και σαπιλα ....γυρολογοι και σαβουρα......κλεφτες και ψευτες ...φορομπηχτες και ντολμαδες.....παρτε τα παντα απο το λαο...δωστε του ενα παξιμαδι...πολυ του ειναι...εσεις στην χλιδα στην ανεση στην καλοπεραση

  1. avatar @η γεροντα

   Η μούρη του είναι πιο κόκκινη από τα δάνεια; Κάνει κούρα με ουίσκυ;

 5. avatar ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ

  ..."ρε παλιοπαραμυθατσου ποτε δεν λες αληθεια,
  μου ζαλισει πια τον νου με τοσα παμαμυθια"..............
  ΣΥΝΕΧΑ ΠΑΠΟΥ, ΤΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ...........................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει