Τις δηλώσεις του Αχαιού βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Νταβλούρου περί συμπόρευσης ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσής Αυγής σχολίασε η βουλευτής Αχαΐας του ΣΎΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, στο Ράδιο-Γάμμα.

Η κ. Κανελλοπούλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο κ. Νταβλούρος ανήκει σε εκείνο το κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπει την πελατεία του να μετακομίζει προς την Άκρα Δεξιά και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους πείσει ότι ”εδώ είναι το καλό».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «Έχουμε συνηθίσει να τα ακούμε αυτά από τα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό. Αυτή η θεωρία που αναπτύσσεται, η θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει ας πούμε τους κοινωνικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις, τις δίκαιες διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, ο οποίος δοκιμάζεται με τον τρόπο που όλοι μας ξέρουμε, εξισώνει, με όχι αλήτικες συμπεριφορές, όχι επιθετικές συμπεριφορές, όχι δολοφονικές απόπειρες -γιατί όλα αυτά έχουν γίνει από την πλευρά της Χρυσής Αυγής-τι να πω; Δεν είναι ανόητοι. Δεν νομίζω ότι είναι υπόθεση βλακείας. Ακόμα και η ίδια η Νέα Δημοκρατία, έχει κάνει τα πάντα σήμερα να το μαζέψει όλο αυτό. Εγώ παρακολουθούσα τον κ. Παυλόπουλο, ο οποίος έλεγε ότι αυτά δεν εκφράζουν τη Νέα Δημοκρατία κτλ. Προσπαθούν να το μαζέψουν. Για τον κ. Νταβλούρο δεν μου κάνει καμιά εντύπωση».

Είπε επίσης ότι οι Αχαιοί είναι έξυπνοι άνθρωποι και πως θα δώσουν στον κ. Νταβλούρο την απάντηση που του αντιστοιχεί.

«Θυμάμαι ότι ο κ. Νταβλούρος ήταν διευθυντής Ασφαλείας Αχαΐας, όταν καίγονταν οι μετανάστες, διάφορα επεισόδια. Είχε γίνει η Πάτρα ένα πεδίο δράσης παρανόμων. Εντάξει. Οπότε νομίζω ότι ο κ. Νταβλούρος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει για τέτοιου είδους πράγματα και να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για ό,τι έχει σχέση με τη βία.

Ιστορικά η Αριστερά έχει υποστεί βία από την Ακροδεξιά. Εγώ ελπίζω ότι οι Αχαιοί είναι έξυπνοι άνθρωποι, με πολύ δημοκρατικά αντανακλαστικά και θα δώσουν στον κ. Νταβλούρο την απάντηση που του αντιστοιχεί».

Μάλιστα χαρακτήρισε ως ύποπτο, προβοκάτορα και πράκτορα όποιον προσπαθεί να αντιστοιχίσει αριστερά με άκρα δεξιά.

«Καμία εποχή κατά τη γνώμη μου δεν σηκώνει τέτοια αντιστοιχία. Όποιος προσπαθεί να αντιστοιχίσει την Αριστερά με την Άκρα Δεξιά, είναι πάρα πολύ ύποπτος, είναι προβοκάτορας, είναι πράκτορας».