Κουτσούμπας: Υπό την καθοδήγηση ΗΠΑ και Γερμανίας έγινε η Συμφωνία των Πρεσπών

Αποκαλύπτεται η κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων, υποστηρίζει ο ΓΓ του ΚΚΕ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
1:49
17/02/2019
Κουτσούμπας: Υπό την καθοδήγηση ΗΠΑ και Γερμανίας έγινε η Συμφωνία των Πρεσπών
25
loading

«Η πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, αντικειμενικά, μπορεί να γίνει φάρος ελπίδας για την πλειοψηφία της νεολαίας. Να απαντήσει στους προβληματισμούς και τα αδιέξοδα που βιώνει, ζώντας μέσα στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Να τροφοδοτήσει όνειρα κι ελπίδες, για μια ζωή πραγματικά ευτυχισμένη» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του, το απόγευμα του Σαββάτου, στο 12ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

Αναφέρθηκε στην επιτάχυνση της αναδιάταξης των συμμαχιών των αστικών κομμάτων στο πλαίσιο των διεργασιών αναδιάταξης του αστικού πολιτικού συστήματος, σημειώνοντας, κυρίως, ότι «όσο αποκαλύπτεται η κοινή στρατηγική όλων των αστικών κομμάτων για την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και των διεθνών συμμαχιών του, όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τόσο δυναμώνει η κούφια για δευτερεύοντα ζητήματα αντιπαράθεση μεταξύ τους».

Είπε ότι καταλύτης των διεργασιών ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών «που έγινε με τη καθοδήγηση των ΗΠΑ και της Γερμανίας κυρίως, αλλά και την στήριξη τμημάτων του κεφαλαίου, που ενδιαφέρονται για τις μπίζνες τους και την αναβάθμισή τους στην περιοχή», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημείωσε ότι το πρόσχημα για την εν λόγω Συμφωνία ήταν η «επίλυση δήθεν του ονόματος», το οποίο προέτασσε η άρχουσα τάξη της Ελλάδας και τα κόμματά της από το 1992, «θέτοντας σε δεύτερη μοίρα άλλα σοβαρά ζητήματα που αφήνουν ανοικτά τα θέματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού που πάντα γίνονται το όχημα για να ανοίξουν μειονοτικά ζητήματα, διεκδίκησης εδαφών, αλλαγής συνόρων» και υπογραμμίζοντας ότι το κύριο στο οποίο όλα τα αστικά κόμματα συμφωνούν είναι η ενίσχυση με τη Συμφωνία αυτή, της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια και την ΝΑ Μεσόγειο.

«Ρόλο σημαιοφόρου σε αυτό έχει αναλάβει η ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνησή της στην χώρα μας, με την σύμφωνη γνώμη και όλου του υπόλοιπου πολιτικού προσωπικού» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «η αστική τάξη με επιθετικό τρόπο -και όχι αμυνόμενη- συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες που συντελούνται είτε στα πλαίσια σήμερα της ιμπεριαλιστικής ειρήνης είτε στα πλαίσια αύριο ενός πιο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου».

Είπε ότι πίσω από την αναδιάταξη των παλιών αστικών κομμάτων και την ανάδειξη νέων βρίσκονται οι διαφορές τους για τη γραμμή αστικής διαχείρισης κατά τη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, είτε κατά τη φάση μιας νέας κρίσης, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να παραβλέπονται οι ισχυρές αντιθέσεις όχι μόνο μεταξύ τμημάτων της εγχώριας αστικής τάξης, αλλά και ισχυρών καπιταλιστικών χωρών και συμμαχιών, όπως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, η Ρωσία, η Κίνα και άλλων «που επιδρούν και δουλεύουν μέσω πολλών μηχανισμών και στην κατεύθυνσης της αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος, εκτός των άλλων».

«Κυρίως το πρόβλημα βρίσκεται στο ποιος από όλους αυτούς θα έχει το πάνω χέρι για τον έλεγχο των στρατηγικής σημασίας ενεργειακών πηγών, των αγορών και των δρόμων μεταφοράς που υπάρχουν στην περιοχή» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους υπό διαμόρφωση και ευρισκόμενους «στην ίδια μεριά της όχθης» δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος είπε ότι ο πρώτος είναι με επίκεντρο τη ΝΔ «η οποία αφού σιγούρεψε το πέρασμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, κλιμακώνει την ψευτοπατριωτική αντιδραστική δημαγωγία για το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας, προσπαθώντας να μαζέψει γύρω της το χώρο που εκτείνεται από το παλιό κέντρο μέχρι την ακροδεξιά».

Ταυτόχρονα είπε οτι η ΝΔ «θα εμφανίζεται ως δήθεν υπεύθυνη δύναμη», εφαρμόζοντας πολιτική «μία από τα ίδια», και προσπαθώντας «να εγκλωβίσει τους δυσαρεστημένους και αγανακτισμένους με τα ψέματα και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζοντας τις ψευτοαντιπαραθέσεις για αστείες και δευτερεύουσες διαδικασίες στη βουλή», ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφώνει την προπαγάνδα για τους διεφθαρμένους».

«Από κοντά και οι ΑΝΕΛ, οι οποίοι παλεύουν να διασωθούν μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση, η Ένωση Κεντρώων, δυνάμεις από το ΠΟΤΑΜΙ, η ΧΑ που φαίνεται να ενισχύεται και άλλες ακροδεξιές δυνάμεις που προβάλλουν επικίνδυνες αντιδραστικές - εθνικιστικές απόψεις με ευρύτερη αποδοχή, όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου» πρόσθεσε.

Ο δεύτερος πόλος, είπε, είναι με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ «ο οποίος προσπαθεί να παίξει το ρόλο του βασικού πυλώνα της σοσιαλδημοκρατίας, τραβώντας δυνάμεις από τη λεγόμενη «κεντροαριστερά», κυρίως από το πρώην ΚΙΝΑΛ, άλλους ανένταχτους και εξωκοινοβουλευτικούς του οπορτουνιστικού αριστερού χώρου», και έχοντας ως βασική τακτική την προσπάθεια «συγκρότησης ενός «προοδευτικού πόλου» όπως τον ονομάζει, διατηρώντας ταυτόχρονα μια αριστερή ψεύτικη προβιά, το δήθεν πιο φιλολαϊκό προσωπείο, για να ψαρεύει στα γνωστά θολά νερά της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού» και καλλιεργώντας την λογική του «μικρότερου κακού».

Απέναντι στην αλλαγή της «ατζέντας της επικαιρότητας» που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να εμφανιστεί «ως δύναμη που εφαρμόζει πολιτική δήθεν άρσης των αδικιών, ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, ανάλογα με την πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας», αντέταξε, πέραν της επισήμανσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί και εφαρμόζει όλο το αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο, το κύριο που συνίσταται στο αν «καλύπτονται στοιχειωδώς οι σημερινές, σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας» ή αυτή θα περιοριστεί σε «επίδομα πτωχοκομείου που εξανεμίζεται την ίδια στιγμή».

Ανέφερε ότι σοβαρό κριτήριο ψήφου για την νεολαία πρέπει να αποτελέσει το ολοένα και πιο σφιχτό και πολύμορφο δέσιμο της χώρας στο άρμα του ΝΑΤΟ που κάνει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άλλων κομμάτων.

Υπογράμμισε ότι οι εργατικές λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις του κινήματος και η νεολαία πρέπει να ενισχύσουν το ΚΚΕ, ξεπερνώντας «το τοξικό σκηνικό των τρομοκρατικών και ψεύτικων διλλημάτων, των διαφόρων και πολύ πιθανών νέων επιθέσεων ενάντια στο Κόμμα, που θα κυριαρχεί στην επικαιρότητα το επόμενο διάστημα και που θα ενταθεί όσο πλησιάζουν οι εκλογές».

Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι στη εκλογική μάχη πρέπει να αναδειχθεί το ότι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ «σε όλες τις κάλπες, με ευρύτερη συσπείρωση, με πολλές νέες δυνάμεις στη μάχη, είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να κάνει την διαφορά για τους εργαζόμενους, το λαό μας, τη νεολαία, σήμερα», απέναντι «σε κάθε άλλη επιλογή που θα ενισχύει την αντιλαϊκή πολιτική, την εφαρμογή παλιών και νέων μέτρων, του μνημονίου διάρκειας της ΕΕ, που εφαρμόζονται σε όλα τα επίπεδα της κρατικής καπιταλιστικής εξουσίας».

«Κρίνεται αν θα δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, η δυνατότητα να φρενάρουν και να ακυρώνουν αντιλαϊκά μέτρα, μια συνολική αλλαγή των συσχετισμών, με την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ» ή «αν υποκύπτοντας στη λογική του μικρότερου κακού, θα δώσουν το «φιλί της ζωής» στο αστικό πολιτικό σύστημα, στα κόμματα του κατεστημένου, δηλαδή το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, τη ΧΑ, το ΚΙΝΑΛ, οδηγώντας σε συνεχή νέα αντιλαϊκά μέτρα και βαθύτερη επικίνδυνη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας και των λαών συνολικά» κατέληξε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Αυτα ειναι γνωστα οπως και τα τεραστια συμφεροντα των 'φιλων' μας.
  Τουλαχιστον θα μας δωσουν ενα μπιχλιμπιδι κατι ειναι και αυτο σαν κερδος. !!!!
  Αλλα κουμουνισμος μια καλη ιδεα με ενα τεραστιο χαωτικο ελατωμα. Την εννοια ανθρωπος (με ολη την ασχημια του).
  Η πχ. βιομηχανια κρατικη και στον εργατη!!!! αλλα...... διευθυντες, διοικητικο συμβουλιο και προϊσταμενοι του κομματος. Η διαφθορα βαμμενη κοκκινη!!!!
  Και στον ευτυχισμενο πολιτη εργατη ενα δωρεαν εργατικο σπιτι 5Χ5, ενα κουμουνιστικο αυτοκινητο 30 ετιας και ολα δωρεαν αλλα με κουπονια φυσικα ευγενικη χορηγια του κομματος εις ανταποδωση της πιστης υπακουης του πολιτη 'μελισσα'.
  Τι ομορφια στο χαρτι και τι εφιαλτης στην πραξη (ειπαμε ανθρωπος).
  Αλλωστε δεν χρειαζομαστε εισαγωμενα 'φρουτα' εχουμε τα δικα μας που λεγεται Εκκλησια του Δημου (ισονομια, ισοπολιτεια στην αρχαιοτητα).

 2. avatar ΕΔΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΛΑΔΗΜΗΡΟΣ ΠΕΤΑΞΕ

  ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΕΙΣΑΙ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΑΠΟΥΝΑΔΑΣ??? ΠΟΣΟ ΠΙΣΩ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ!!!

 3. avatar ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΙ ΘΑ

  ΕΛΕΓΕΣ??.ΜΑΣ ΕΠΡΕΙΞΕΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΡΟΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΠΙΑ ΤΕΛΟΣ,ΑΝ ΕΣΥ ΗΘΕΛΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΗΣ!!!

 4. avatar Λμλμλ

  Τι να κάνουμε? Μας τελείωσαν Στάλιν κομιτερν και Τίτο

  1. avatar Α.Γ.

   Πάλι καλά μας έμεινε ο διαβολικά καλός Τραμπ,η μαντάμ Μέρκελ,ο Σόιμπλε,η ΕΕ,το ΝΑΤΟ,οι μισθοί των 500 ευρώ,η ανεργία στο 25%,η μετανάστευση των νέων επιστημόνων,οι βάσεις των Αμερικάνων,ο ιμπεριαλισμός,το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού να κατέχει τον μισό πλούτο της γης και άλλα ξύλινα που λένε οι κομμουνιστές.Πάλι καλά όμως έχεις την ελευθερία να λες τη βλακεία σου πίσω από το πληκτρολόγιο άνεργος,είδες δημοκρατία.. Όλα βαίνουν καλώς,κοιμήσου ήσυχος και η τύχη σου δουλεύει...!

 5. avatar Άννα ????

  Άσε βρε κουτσουμπα όλα τα δεινά οι κομουνιστές τα φέρανε στην Ελλάδα

  1. avatar Δε βρέχει,σε φτύνουν!

   Ε τότε συνέχισε εσύ να ψηφίζεις όλους αυτούς που δεν κυβέρνησαν ποτέ σε αυτόν τον τόπο 50 χρόνια τώρα όπως η ΝΔ,το ΠΑΣΟΚ,ο ΣΥΡΙΖΑ,οι ΑΝΕΛ,η ΔΗΜΑΡ και άσε το ΚΚΕ που κυβερνούσε όλα αυτά τα χρόνια.Αλήθεια τι πίνεις?

 6. avatar Συνεχίστε τη φασολάδα σας ρε Κουτσούμπες.

  Δεν κοιτάτε που σας πήραν τα σώβρακα ποτάμια, κιναλ,χρυσαυγίτες,λεβέντηδες,
  έχετε και άποψη ακόμη!

  1. avatar Α.Γ.

   Μη διαβάζεις πολύ τον ντοκουμέντο,γιατί τον έχεις κάψει τον εγκέφαλο.Το ΚΚΕ θα είναι τρίτο κόμμα,βέβαια εσείς θέλετε τρίτο κόμμα τους ναζί της χρυσή αυγής,τα συνεταιράκια σας για να είστε ήσυχοι,αλλά δε θα σας κάνουμε τη χάρη.

  2. avatar εσύ συνέχισε τα μακντόναλντς και τη κοκα κολα

   Έχετε λυσσάξει ρε συριζιάρηδες,που δε θα βρίσκεται ούτε τη ψήφο σας στις επόμενες εκλογές,για αυτό τόσο λάσπη στο ΚΚΕ.Ήδη αρκετά πρώην στελέχη σας έχουν δηλώσει τη στήριξη τους στο ΚΚΕ,εξού τόση λύσσα.Πόσους παλιοπασόκους,καμμένους ακροδεξιούς και νεοδημοκράτες θα μαζέψετε ακόμα για τη κουτάλα και την εξουσία?

 7. avatar Ξιφιας

  Έλα ρε κουτσουμπα αφού ο μέγιστος ηγέτης που δεν λέει ποτέ ψέμματα είπε ότι δεν πιέστηκε από πουθενά.

 8. avatar Αδωνις – Σπυρος .Γ

  Πολυ καλα τα λεει ο συντροφος Κουτσουμπας.. Νομιζω οτι ηρθε η ωρα να κατεβουμε μαζι στις επομενες εκλογες ,για να διωξουμε τον καταληψια προδοτη Τσιπροκιο που εκανε τα χατηρια του Νατο, της ΕΕ, του Τραμπ και της Μερκελ και αλλαξαν το ονομα της γειτονικης χωρας .. Η Νδ και το Κκε ποτε δεν θα την πουμε Βορεια Μακεδονια αλλα μονο σκετο Μακεδονια.

  1. avatar Τζέφρι Πάιατ εκεί?

   Από Αμερικάνικη Πρεσβεία στέλνεις,ή από τη καγκελαρία?Go Back ελληνικέ λαέ.Θα σας σκίσουμε με το Κούλη και με τους υπόλοιπους στα μνημόνια,με ένα νόμο και με ένα άρθρο!Θα μαζέψουμε ότι παλαιοπασοκικό και νεοδημοκρατικό ρετάλι και θα ψηφίζουμε ότι μας πούνε οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι ελευθερωτές,αμέσως,Όπως είπε και το σούργελο η Σία Αναγνωστοπούλου,η συμφωνία των Πρεσπών είναι "αντιιμπεριαλιστική" για αυτό τρέξαν να την υποστηρίξουν,Αμερικάνοι και Γερμανοί,υπάρχουν πιο αντιιμπεριαλιστές από δαύτους?

 9. avatar dk.

  Άιντε αδέσμευτοι ψεύτες! Σας έχω μάθει πολύ καλά.

 10. avatar ουφ χορτάσαμε

  Από που και ως που είναι είδηση τι λέει ο κύριος χώρια που είναι παρα πολλά και δυσνοητα

 11. avatar BERIA

  Ημίλαγε το κόμμα για τα Σοβιετικά αλλά μόνο για τα Δυτικά πυρηνικά. Όταν επίσης η NKVD συλλαμβανε ή εκτελούσε ήταν για το καλό του λαού και ήταν αστυνομικοί όταν ήταν στην Δύση ήταν φασίστες κα κολυμπήθρα του ΚΚΕ παλιά και δοκιμασμένη. Σε αυτήν βαφτίζεται καλό η κακό οποιαδήποτε πράξη με τα ίδια αποτελέσματα αρκεί το κόμμα να δώσει την ευχή του. Ας πούμε ποιος ξέρει ότι την εποχή των αγώνων της αποπυρηνικοποίησης των Βαλκανίων από τους εκατοντάδες συλλόγους ειρήνης που ίδρυσε το κόμμα υπήρχαν Σοβιετικά πυρηνικά που είχαν την δυνατότητα όταν πέσουν να ξεχωρίζουν και να αφήνουν ζωντανούς τους προλετάριους και να σκοτώνουν μόνο τους εχθρούς τους . Για αυτό δεν ι ήταν μπάτσοι το ίδιο με τις πορείες και τις απεργίες στην Δυση λαϊκοί αγώνες στις Ανατολικές χώρες αντεπαναστάτες αλήτες φασίστες . Στο Πολυτεχνείο στην τα Τανκς της Χούντας στην Πράγα τα Τανκς της προστασίας του λαού. Στο Βιετναμ Αμερικάνικη εισβολή Ιμπεριαλισμού στο Αφγανιστάν ο Κόκκινος στρατός πολιτική αναβάθμιση της χώρας.

 12. avatar Γιωργος Λεοντιαδης

  εσεις δειτε το και λιγο αλιως γιατι με τα μυαλά που εχεται και την κοροιδια που εκπέμπετε θα σας καταπιει ο Συριζα.

 13. avatar babis o flou

  Κουτσούμπα ας πρόσεχες. Τόσα χρόνια περιμέναμε από το ΚΚΕ, αλλά εσείς αλλού...σφυρίζατε χα χα χα! Την γλύτωσες την προδοσία τυχεράκια.

 14. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΕΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ.....ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ...ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ !!!!!

 15. avatar ο ενας

  υπόσχεται και βρίσκεται "εδώ" ο άλλος είναι "εκεί" ! Ο ένας "έτσι" ο άλλος "γιουβέτσι" !!! ΕΣΕΙΣ που ΑΚΡΙΒΩΣ είστε ; και τι ακριβώς πρεσβεύετε ;; ΜΗΠΩΣ τον της σοβιετιας;; αυτόν που κατέρρευσε σε όλη την Ευρώπη ;; είδατε πουθενά καμιά ΠΡΩΗΝ κουμουνιστικη χώρα να θέλει να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ νυν ? έχετε, και ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ μια καταγγελτικη στάση διαμαρτυριας ,που σας απομονώνει από το πολιτικό γίγνεσθαι! ΑΥΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ? ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ??? βλέπετε το δέντρο και "χάνετε" το δάσος, η και το αντίθετο, πολλές φορές! η εξέλιξη των ειδών επιβάλλετε ! ειδάλλως εξαφανιζονται !!!!!!!!

 16. avatar cockorakis

  Και υπό την καθοδήγηση σοβιετικής Ένωσης και Τίτο , το ΚΚΕ ανακηρυσσε την Μακεδονία ως τμήμα της Βουλγαρίας αλλά δεν το κάναμε θέμα κε Κουτσουμπα. Ένα πρόβλημα που το δημιούργησαν κομμουνιστές , πώς ήταν δυνατόν να λυθεί από τους ροζ κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ;

  1. avatar Rotten

   Θες να δεις λιγο καλύτερα ποιου "Έλληνα" την υπογραφή, έχει το μπάσιμο των Βουλγάρων σε Θράκη και ανατολική Μακεδονία την περίοδο της κατοχής;;;;;;; Έλεος πια με τις ιστορικές αναλύσεις από τα lidl....

 17. avatar Κουτσουμπα δεν βαρεθηκατε

  εκεί στο κκε Όλο τα ίδια και τα ίδια, έχεις δει εσύ καμία συμφωνία να γίνεται μόνο με την Ελλάδα

  1. avatar Rotten

   Σύντροφε του συριζα... Μη τους δίνεις σημασία! Η κουμουνδουρου και η αμερικανική πρεσβεία να είναι καλά κι ολα τ'αλλα θα γίνουν...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει