Για άγνοια ή συνειδητή προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας για τη συνταγματική αναθεώρηση κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού.

Απαντώντας στο ερώτημα του πρωθυπουργού, για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία δεν ψηφίζει όλα τα άρθρα που η κυβέρνηση θεωρεί αναθεωρητέα, αφού είναι σίγουρη πως θα έχει την αναγκαία πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλα τα άρθρα που θεωρεί η ΝΔ αναθεωρητέα, ώστε και η ΝΔ να ψηφίσει όσα θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναθεωρητέα. Σχολίασε μάλιστα πως αν ο πρωθυπουργός ήταν τόσο σίγουρος όσο λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, δε θα μιλούσε με τόση ανασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το Σύνταγμα «πυξίδα της Δημοκρατίας», η οποία δεν πρέπει μόνο να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του σήμερα, αλλά θα πρέπει να ανταποκρίνεται και στα ζητούμενα του αύριο και υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει σήμερα όσο ποτέ ανάγκη για αναγέννηση. Όπως σημείωσε, μια τολμηρή αναθεώρηση είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει η χώρα μπροστά και να αφήσει πίσω της την κρίση.

Υπογράμμισε ακόμα πως η χώρα σήμερα έχει ανάγκη από συναινέσεις, και όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις.