Η διαρροή της Νέας Δημοκρατίας που διαψεύδει ο Κατρούγκαλος

Οι ψήφοι και οι γκαζόζες


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:31
12/02/2019
Η διαρροή της Νέας Δημοκρατίας που διαψεύδει ο Κατρούγκαλος
20
loading

Σύγχυση προκλήθηκε το απόγευμα μετά από πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν οι βουλευτές του ή μερίδα αυτών την πρόταση του κόμματος για την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος, που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αυτές στηρίχθηκαν σε μία δήλωση του γενικού εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος σχολιάζοντας τη στάση της ΝΔ, που υπερψήφισε στην επιτροπή αναθεώρησης την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, παρότι διαφωνεί ως προς τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και το ίδιο προτίθεται να κάνει και στην Ολομέλεια, σχολίασε: «Μας αναγκάζουν να κάνουμε πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μη συμβατά και θα αξιολογούνταν διαφορετικά».

Η δήλωση αυτή, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως πρόθεση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει ομάδα βουλευτών του από την ψήφιση της πρότασής του για το άρθρο 32, προκειμένου σε μία από τις δύο ερχόμενες ψηφοφορίες να μην λάβει 180 ψήφους ώστε στην ψηφοφορία της αναθεωρητέας Βουλής να μην μπορεί να γίνει αλλαγή με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών, αλλά να χρειάζεται η ευρύτερη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Μάλιστα, για το θέμα υπήρξε και διαρροή από τη Νέα Δημοκρατία, με πηγές του κόμματος να σχολιάζουν: «Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού: Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία».

Οι ίδιες πηγές προέτρεπαν ακόμα «για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες».

Η διάψευση Κατρούγκαλου

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κατρούγκαλος διέψευσε ως «fake news» τα σενάρια που διακινήθηκαν.

«Όσο αυτό ήταν στο επίπεδο των "fake news" θεώρησα ότι αυτά τα θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ψευδείς ειδήσεις, που υποσκάπτουν τη δημοκρατία, πληροφορήθηκα όμως ότι επ' αυτού τοποθετήθηκε η ΝΔ. Όταν η ΝΔ προβαίνει εξαρχής σε "κοινοβουλευτική πονηριά" να δηλώνει δηλαδή ότι θα ψηφίζει διάταξη με την οποία δεν συμφωνεί και να τοποθετείται επί δήλωσης που δεν έγινε ποτέ, αντιλαμβάνεστε αν πρόκειται περί στάσης ευθύνης απέναντι στον κοινοβουλευτισμό. Η συζήτηση μέχρι τώρα πήγε καλά διότι σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Σας παρακαλώ να μην σκιαμαχείτε και να έχετε το κοινοβουλευτικό ήθος που σας προσδίδουμε. Μου φαίνεται παράδοξο να μου επιστρέφετε την τιμή αυτή με αυτό τον τρόπο» ο κ. Κατρούγκαλος προς την ΝΔ.

Απαντώντας, η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι η Νίκη Κεραμέως, η οποία προηγήθηκε στο βήμα της Βουλής, ξεκαθάρισε λέγοντας «αν και εφόσον ισχύουν αυτά...», καθώς πάρα πολλά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για δήλωση Κατρούγκαλου. «Όμως μαθήματα κοινοβουλευτικού ήθους από ένα κόμμα που δεν αντιλαμβάνεται καν τι ακριβώς σημαίνει η έννοια, η ΝΔ δεν δέχεται», είπε η κ. Μπακογιάννη.

«Παραμένουμε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει τη θέση ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με το άρθρο 32 και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», παρενέβη και ο Θ. Παπαθεωδόρου από τη ΔΗΣΥ.

Κυβερνητικά πυρά κατά της ΝΔ

«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή που άνοιξε η δημόσια συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση επιχείρησε να παίξει πολιτικά παιχνίδια και με τις παλινωδίες της θέλησε να υποβαθμίσει και να ευτελίσει την κορυφαία θεσμική διαδικασία του πολιτεύματος. Ήταν εξάλλου εκείνη που μέχρι την τελευταία στιγμή άλλαζε θέσεις για την συμμετοχή της ή μη στη διαδικασία» τονίζει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

«Τα ίδια συνεχίζει και σήμερα με την υιοθέτηση ανυπόστατων σεναρίων περί δήθεν αποχώρησης βουλευτών της πλειοψηφίας από τη διαδικασία. Η ΝΔ επιμένει να αντιλαμβάνεται την αναθεώρηση σαν ένα παιχνίδι συναλλαγής και ανταλλαγής, απειλώντας ότι δεν θα υποστηρίξει ακόμη και ώριμες μεταρρυθμίσεις αν δεν γίνει αποδεκτό το σύνολο της νεοφιλελεύθερης ατζέντας της. Η συναίνεση δεν είναι όμως συναλλαγή» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει: «Είναι λοιπόν η τελευταία που μπορεί να παραδίδει μαθήματα σεβασμού των θεσμών στην παρούσα κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη στιγμή υποστήριξε ότι η παρούσα Βουλή δεσμεύει την επόμενη, όχι μόνο ως προς τα άρθρα που θα εισαχθούν προς αναθεώρηση αλλά και ως προς την κατεύθυνσή τους. Και αυτή η θέση είναι κρατούσα και στη νομική θεωρία, αλλά και σύμφωνη με τη νομολογία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου της χώρας».

«Σε κάθε περίπτωση οι τακτισμοί και οι διαστρεβλώσεις στις οποίες αναλώνεται η Νέα Δημοκρατία ελάχιστα απασχολούν, καθώς και στην αναθεωρητική Βουλή θα βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης» τονίζεται.

«Αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης-κουρελού»

Για «αυτοεξευτελισμό της κυβέρνησης-κουρελού που δεν έχει πλέον όρια» κάνουν λόγο πηγές της ΝΔ, απαντώντας στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Υπό το βάρος της αντίδρασης της ΝΔ, το Μαξίμου διέψευσε όσα είπε δημοσίως στη βουλή ο κ. Κατρούγκαλος παρουσία 20 δημοσιογράφων και των κ. Ευ. Βενιζέλου και Θοδ. Παπαθεοδώρου. Τους παραδίδουμε πλέον στη χλεύη των πολιτών. Είναι η μόνη που τους αξίζει», τονίζουν χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Ellraiser

  Εγινε τεραστιο θεμα για μια γλαστρα.

 2. avatar Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΘΑ

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΚΛΕΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΗΣΕΙ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΕΛΚΛΕΓΕΤΕ,ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!!!

 3. avatar Αυτά ξέρουν αυτά κάνουν

  Παραπληροφόρηση, παραγωγή και διακίνηση ψευδών ειδήσεων είναι οι μόνες δραστηριότητες της Νέας Δημοκρατίας! Όσο για να βάλουν πλάτη να συμμαζέψουμε όσα κατέστρεψαν, ούτε λόγος!

  1. avatar η ερτ και η ντοκουμενταυγη

   διακινουν ψευδεις ειδησεις.....μαδουροφασιστικες.....

  2. avatar χανια,,,,,,,,,,

   πολυ ερτ βλεπεις........πολη μπαξεβανο διαβαζεις......θα παθεις γριππη.......απο τις λασπες και τα ψεματα.....βλεπε πολακη.....,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  3. avatar για σας ταιριαζει…εσεις κυβερνατε …εσεις διαλυετε

   αλλοι σου φταινε????καζανκεφαλος μαδουρος εισαι και δεν καταλαβαινεις ???ο ψαλιδοχερης οπου παει....ψαλιδιζει...κοβει....τεμαχιζει......

 4. avatar eleni s

  Δεν θέλουν να φύγουν από την εξουσία, δεν θέλουν να κάνουν εκλογές. Αυτός είναι ο σκληροπυρινικος σταλινικός Συριζα. Δεύτερον είναι εθνομηδενιστες, δεν αναγνωριχουν το Έθνος μας, γιαυτο και ενθουσιάζονται να υπογράφουν πωλητηρια των εθνικών μας εδαφών Μακεδονία, Θράκη, Κύπρος Αιγαίο. Πρέπει να τους διώξουμε κλωτσηδoν

 5. avatar sa patistas

  Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι Ελληνοποιήσεις ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (απόδοση ιθαγένειας) σε γοργούς ρυθμούς ώστε να πάρουν την ψήφους των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. Θα γίνουν μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο με συμβάσεις των 8 μηνών και 10.000 προσλήψεις στην θέση των παπάδων. Ο Ιεώνυμος είναι συμμορίτης και πιόνι του στπρομαδούρου.

 6. avatar Αντιπρόεδρος Εδεσσαϊκού

  Ναί, ναί, α μπράβο. Ύστερα ακους μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτή ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το παιχνίδι,ε και μείς ύστερα είπαμε: Ντάξι θέλουμε εεε... δέν θέλουμε και μείς και αυτοί ύστερα, μετα εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θελουμε, είπαν.. δέν θέλουμε και εμεις το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λεμε ούτε και μείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί παλι οτι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ.. εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απο όλα αυτα και είπαμε να, να γίνει μετά το παιχνίδι όποτε το κάνει, το ορίσει η ΕΠΑΕ. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

 7. avatar νακ τσορις

  Εδω φαίνεται καθαρά η ξεφτιλα των συριζαιων. Δεν θελουν να ψηφιστει η ρυθμιση αυτή για να δημιουργήσουν προβλημα το 2020 στην επόμενη εκλογη προεδρου. Αλλά ο κόσμος θα τους δώσει ένα ισχυρό μάθημα στις εκλογές ώστε να μην μπορουν να κάνουν αυτά που σκεφτονται τα διεφθαρμενα μυαλά τους!

 8. avatar Κρουσσος Κωστας

  Δίνει μάχη ο δοσίλογος χαφιές Τσίπρας να ψηφίζουν όλοι οι αλλοδαποί γιατί πάει ολοταχώς για μονοψήφιο. Μόνο στην α Αθηνών έχει δώσει χαρτιά σε 43000 αλλοδαπούς! Οι δημοσκοπήσεις είναι μουφα, απλά θέλουν το τσιράκι της Μέρκελ οπωσδήποτε δεύτερο.
  Παραδειγμα ολοι οι συριζαιοι δημοτικές και νομαρχιακές απλά δεν υπάρχουν, το καλύτερο ποσοστό που δίνουν και αυτό τραβηγμένο είναι ένα 11 στην Δούρου. Πως γίνεται ξαφνικά να μας λένε πως έχει 20% έστω και με αναγωγή. Αφού τρέμουν να βγουν από τα σπίτια τους και όσες φορές με ΜΑΤ και φραγμούς καταφέρνουν να μαζευτούν σε κάποιο αστυνομοκρατουμενο γραφείο τους δεν είναι πάνω από 15-20 άτομα. Επίσης τα ποιο πολλά γραφεία έχουν βαρεσει διαλυση και σχεδόν ολα έχουν κλείσει και όσα λίγα έχουν απομείνει δέχονται κάθε μέρα επιθέσεις από όλο τον κόσμο. Πλάκα κάνουνε;

 9. avatar Είπε

  το ανθρωπάκι που καμάρωνε οτι ήταν στον δ.σ. του ελληνικού τμήματος της unicef κι ότι έγραψε το καταστατικό.Ναι αυτό το μοναδικό σ όλον το κόσμο που έκλεισε για σκάνδαλα.Είπε το ανθρωπάκι που όσο ήταν αντιπολίτευση έλεγε οτι τα όρια τη βίας τα βάζει η κοινωνία και τώρα που είναι κυβέρνηση στέλνει τα παρακρατικά τάγματα εφόδου να τρομοκρατούν το λαό.

  1. avatar πορος………………………………

   σωστα τα λες....δρουν υπογειως...υποχθονια.....κανουν ελληνοποιησεις μεταναστων....και διορισμους ...για τις ψηφους.....ειναι συριζοψευτοαπατεωνες εθνοκτονοι.........................

 10. avatar Νεκρός της ΕΡΤ

  Εν το μεταξύ το σχέδιο είναι φανερό. Το εξάμηνο μέχρι τις προεδρικές εκλογές θα κάνουν μια χώρα κόλαση. Θα βγάλουν τα τάγματα εφόδου στους δρόμους μετά από τέσσερα χρόνια ρεπό, θα αφήσουν όσο πιο καμμένη γη μπορούν, ώστε να αναγκαστεί ο Μητσοτάκης να πάρει σκληρά μέτρα και θα πιέζουν το Κιναλ να μην στηρίξει πρόεδρο μαζι με την ανάλγητη δεξιά ώστε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική. Δεν θα μπορούσε ο Μητσοτάκης άραγε μόλις εκλεγεί, να δηλώσει στήριξη στον Παυλόπουλο για Πρόεδρο Δημοκρατίας και λόγω ειδικών συνθηκών να του ζητήσει να παραιτηθεί έξι μήνες πριν προκειμένου να λάβει νωπή εντολή για δεύτερη θητεία, αφού φυσικά πρώτα αλλάξει τον εκλογικό νόμο? Έτσι καμία κουφάλα δεν θα μπορεί να κάνει παιχνιδάκια με το σύνταγμα και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την σύμφωνη γνώμη του Προκόπη.

 11. avatar ΞΕΦΤ.ΕΛ (Ξεφτιλισμένος Έλληνας)

  Η Φασιστοπο@@@ίλα δεν πρόκειται να φύγει χωρίς να αλλοιώσει την ταλαίπωρη και υποτυπώδη Δημοκρατία μας όσο περνάει απο το χέρι της. Τό Καθεστώς αυτό θα έχει αφήσει πίσω του υπονομευμένη την Οικονομία, τη Δημοκρατία, τη Κοινωνία και τη Χώρα σε τέτοιο βαθμό που δεν θα μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανεξάρτητη και Δημοκρατική χώρα ποτέ.

 12. avatar Dwros K

  Η απαξίωση των θεσμών και του Κοινοβουλίου δεν έχει τέλος!! Στα 200 χρόνια του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού πρώτη φορά ο ίδιος ο εισηγητής σαμποτάρει το νομοθέτημά του! Αυτό βέβαια είναι μία έμμεση παραδοχή ότι επόμενη κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ και μάλιστα αυτοδύναμη...κάτι θα ξέρουν εκεί στο Μαξίμου!!

 13. avatar PanosGianaros

  Η Κυβέρνηση ....... κουρελού και η αντιπολίτευση ' ' ρετάλια ' ' .....!
  Κόμμα ο αείμνηστος Στεφανόπουλος . ΕΣΒΥΣΕ
  Κόμμα ο Καμένος . . . . ΜΠΗΚΕ στην βουλή.
  Κόμμα ο Αβραμόπουλος . . . . . . . ΕΣΒΥΣΕ.
  Κόμμα η Ντόρα , δεν την ακολούθησε ούτε ο αδερφός . . . . ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ.
  Απο άλλο κόμμα ο Αδωνης , ο Βορίδης , ο Οικονόμου , ο Θεοχάρης και τώρα ο Τατσόπουλος , κάτι Αμυράδες και Ψαριανοί . . . . . . ΜΑ ΠΟΣΑ ΡΕΤΑΛΙΑ έχει αυτό το σπιτικό . . . !
  Κουρελούδες φτιάχνονται απο πολλά , , , ρετάλια , και μάλιστα στον αργαλειό της διαπλοκής και της διαφθοράς με τεχνική βοήθεια απο την SIEMENS .

  1. avatar αν ετσι ειναι η αριστερα……να τη χαιρεστε…δικτατοριες δε σηκωνει ο λαος…..

   τα ψεματα τελειωσαν.......ο πολακης σας...ψευτης με δικαστικη αποφαση.....οι λιστες η ζημενς η νοβαρτις και αλλες μπουρδες.....ολα κατω απο το χαλι......μνο λασπη που γυρνα στα μουτρα σας τα καραδεξια.......ολοι οι κλεφτες ειναι στο συριζα.....ο κουκλης ο χουντογενης ειναι καλος?????η παπακωστα η ακροδεξια???η κουντουρα ποσα χρωστα?????ο παπαχριστος θελει ΜΚΟ.....ακριδες επνιξαν τη χωρα....απο γερμανοπροσκυνημενους

  2. avatar τη δικη σου κουρελου της ειδες ποτε?????τα αστερια -παρταλια απο αλλα κομματα????

   χουντικοι ....ακροδεξιοι....νδ ...πασοκοι ....συριζοπροθυμοι.....ολοι μεσα......ορθως ονομαστηκε κουρελου......αφου δεις τα δικα σου χαλια...μιλα και για αλλους....μην εισαι γερμανοτσολιας ψευτης κωλοτουμπς......

  3. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Απάντησες μόνος σου χωρις να το παρεις χαμπάρι.
   Μια απο τα ίδια λοιπόν και οι ΣΥΡΙΖΑίοι.
   Χαχαχα μα πόσο κουτος μπορεί να είσαι.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει