Τη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που ουσιαστικά θα προκαλέσει τη διάλυση της ΚΟ, προανήγγειλε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι αυτή θα γίνει αμέσως μετά την ομιλία του.

Ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι κατάφερε «αυτό που δεν κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, οι ΑΝΕΛ να μην έχουν το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουν ως ΚΟ».

Ξεκαθάρισε ακόμα πως σέβεται τις αποφάσεις του κάθε βουλευτή που παραμένει ανεξάρτητος, αλλά δεν αποδέχεται εκείνους που μεταπηδούν στην κυβερνητική πλειοψηφία και αντάλλασσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε δώρο στον Ερντογάν» και ότι στο επόμενο ταξίδι του θα παραδώσει στην Άνγκελα Μέρκελ και στους Γερμανούς σοσιαλιστές το κεφάλι των ΑΝΕΛ.

«Ελπίζω να μη βγάλετε και καμία φωτογραφία όπως ο κ. Ζάεφ με τον κ. Σόρος», σχολίασε, καταγγέλλοντας πως διέπραξε ένα έγκλημα που οι ΑΝΕΛ δεν θα το ξεχάσουν ποτέ.