Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής

Το απόγευμα με ονομαστική ψηφοφορία το «πράσινο φως» για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:19
08/02/2019
Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής
3
loading

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια, από όλα τα κόμματα πλην των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται το Πρωτόκολλο ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τις οποίες κατέθεσαν το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της ΧΑ.

Με διαφορετικό σκεπτικό επί των προτάσεων εκ μέρους των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά (από τους ΑΝΕΛ) και Ιω. Αϊβατίδη (ΧΑ) και οι δύο αιτήσεις συνέκλιναν στο αίτημα να διεξαχθεί η ψηφοφορία με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, στη βάση του άρθρου 28 παρ. 2.

Για την ένσταση της ΧΑ, τόσο ο αντιλέγων εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής, όσο και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων, Ν. Δένδιας (ΝΔ), Αν. Λοβέρδος (ΔΗΣΥ), και Θ. Παφίλης, δήλωσαν ότι παρέλκει η συζήτηση ενώ για την ένσταση των ΑΝΕΛ την απέρριψε η πλειοψηφία των κομμάτων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar CHRISSELIA3

  Kατά τα άλλα και η ΝΔ και οι υπολοιποι ήταν κατά της συμφωνίας!!! Μας δουλεύουν ψιλό γαζί! ηξεραν οτι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει γιαυτό ψήφισαν κατά... τώρα που θα μπορούσαν να ψηφίσουν για το αίτημα να διεξαχθεί η ψηφοφορία με την αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής, στη βάση του άρθρου 28 παρ. 2 που φυσικά ο Σύριζα δεν θα είχε την πλειοψηφία και δεν θα περνούσε το πρωτόκολλο ένταξησ ποίησαν την νήσσα!!!! κοινώς τα παπάκια στην σειρά!! Σιγά μην άφηνε ο Μητσοτάκης , η φώφη κλπ να έχουν ένα τέτοιο θέμα στην ατζέντα τους που θα τους αφαιρούσε ψήφουσ! ολοι τα ίδια σκ@..α είναι!! ξεπουλάνε και αυτοί με τον τρόπο τους την Ελλάδα, τα μνημεία της και οτι μπορεί να εξαργυρωθεί σε χρήμα...

  1. avatar Σουηδος

   1.Αν είσαι νομικός θα ήθελα να δω το πτυχίο σου για να ξέρουμε ότι η άποψη σου έχει βάση και δεν τρως ότι σου σερβιρανε. Αλλιώς άλλοι τόσοι λενε ότι δεν υπάρχει καμία βάση στο αίτημα.
   2. Αν είσαι Χρυσή Αυγή έχεις το ακαταλόγιστο και περαιτέρω διάλογος δεν είναι εφικτός. Έχεις το ακαταλόγιστο.
   3. Αν πάλι έχεις καταπιεί αμάσητο το σλόγκαν του ψεκασμένου τότε να πας να ζητήσεις ευθύνες από εκείνων. Το καλοκαίρι είχε τη δύναμη να πιάσει τον Αλέξη απροετοίμαστο και το θέμα να μην περάσει. Αλλά οι δυο κλέφτες κάνανε μοιρασιά στα λεφτά και στις καρέκλες. Ξέχασε όμως ότι μπέσα σε ψεύτη και κλέφτη δεν έχεις και του τη φόρεσε ο έτερος απατεώνας. Τα αλλά ήταν να είχαμε να λέγαμε. Ήταν πολλά τα λεφτά χρυσελιΑΡΗ. Υστερόγραφο. Ο Κουλης έτσι που λυσσάει να γίνει πρωθυπουργός αν υπήρχε τρόπος θα το είχε κάνει ήδη.

   1. avatar @Σουηδος

    Η πλειοψηφία 3/5 θα απαιτείτο, εάν η συνθήκη προέβλεπε αναγνώριση αρμοδιοτήτων σε όργανα διεθνών οργανισμών. Με τη συνθήκη των Πρεσπών δεν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι οπότε οι 151 επαρκούν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει