Η Τρίτη θα είναι μια δύσκολη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ καθώς την επομένη του Eurogroup ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκαλεί κοινή σύσκεψη των θεσμικών οργάνων της Ιπποκράτους.

Η μια είδηση είναι τι θα πει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος προεξοφλείται ότι θα αμφισβητήσει για πρώτη φορά παρουσία Βενιζέλου, όλη την προεδρική τακτική των τελευταίων μηνών. Η άλλη είναι τι θα απαντήσει ο Ευ. Βενιζέλος στα αγωνιώδη ερωτήματα που θα δεχτεί από τα στελέχη του, τόσο για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, όσο και για τον Αντώνη Σαμαρά.

Το θέμα της αρχηγίας, όπως αναφέρει η Real News έχει κριθεί. Ο Βενιζέλος εισπράττει και θα εισπράττει τα πυρά στελεχών εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ, αλλά ουδείς θα επιχειρήσει να τον ανατρέψει ως τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το μείζον ζήτημα για τον Ευ. Βενιζέλο είναι η απόφαση του αυριανού Eurogroup και οι διαθέσεις των εταίρων για την Ελλάδα.

Αν η λύση που θα προκρίνουν Γερμανία και ΔΝΤ είναι εμβαλωματικού χαρακτήρα και δεν παρέχει οριστική λύση στο πρόβλημα, ο επικεφαλής της Ιπποκράτους εκτιμά, πως το αργότερο τον Μάρτιο του 2013 η χώρα θα οδηγηθεί στη λήψη νέου πακέτου μέτρων. Κι αν η Ν.Δ. θα έχει απλώς απώλειες, από μια οδυνηρή ψηφοφορία, «το ΠΑΣΟΚ δεν θα αντέξει, θα διαλυθεί», εκτιμά ο Ευ. Βενιζέλος.