Για ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Μαδούρο έκανε λόγο σήμερα ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να κοπιάρει στοιχεία από τη Βενεζουέλα, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, να γίνει καθεστώς στην Ελλάδα.

«Η χώρα διαθέτει κυβέρνηση μειοψηφίας, μετά, δε, την ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του καθεστώτος Μαδούρο στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας ταυτίζεται με τον Μαδούρο και αισθάνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει καθεστώς. Το βλέπουμε στις συνεντεύξεις του ιδίου και όλων των κοντινών του ανθρώπων, ότι θεωρούν πως μπορούν να κοπιάρουν πολλά στοιχεία από τη Βενεζουέλα και να τα φέρουν ως “πατέντα” στην ελληνική κοινωνία» σημείωσε.

Κκαι πρόσθεσε: «Αυτό που επιδιώκει είναι να πάει λίγο παρακάτω αυτήν την κυβέρνηση κουρελού. Προκειμένου να το πετύχει “λυγίζει” νόμους, κανονισμούς και συνειδήσεις. Αυτό το θέατρο του παραλόγου που παίζεται στο Κοινοβούλιο, το παρακολουθεί εμβρόντητη η ελληνική κοινωνία τις τελευταίες εβδομάδες. Επί τέσσερα χρόνια είχαμε την ένοχη σιωπή των συγκυβερνώντων, οι οποίοι τα έβρισκαν για την καρέκλα. Σήμερα υπάρχουν εκβιασμοί. Όταν κάποιοι εκβιάζουν το καθεστώς, αυτό αντιδρά με τους νόμους της ζούγκλας. Αυτό ακριβώς βλέπουμε να συμβαίνει στη Βενεζουέλα».

Σχολιάζοντας τις αλληλοκατηγορίες των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου, ο τομεάρχης Άμυνας ανέφερε μία σειρά δηλώσεων του κ. Καμμένου και στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας δεν παίρνει θέση.

«Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει πει μέσα στο υπουργικό συμβούλιο ότι οι εταιρείες που βγάζουν τις βίζες καταλήγουν στον Σόρος και άρα ο κ. Κοτζιάς είναι υπόλογος. Έχει πει ότι ο κ. Κοτζιάς θα προφυλακιστεί. Ότι ο κ. Τσίπρας είναι ανέντιμος, καθώς εξαγόρασε βουλευτές των ΑΝΕΛ έναντι υπουργικών θώκων. Ότι ο ίδιος φρέναρε σενάρια μαδουροποίησης. Έχει μιλήσει για υπόγειες διαδικασίες σε κυβερνητικές αποφάσεις, τις οποίες ο ίδιος μπλόκαρε. Έχει κατηγορηθεί και ο κ. Καμμένος από τον κ. Κοτζιά, με τον κ. Τσίπρα να τα παρακολουθεί όλα αυτά χωρίς να έχει πάρει θέση. Μιλάμε για τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, τη ραχοκοκαλιά της πολιτικής μιας χώρας. Είναι προφανές ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, κρύβει ένοχα μυστικά. Η επιστολή του κ. Κοτζιά θα έριχνε λίγο φως σε όλα αυτά. Κανείς όμως δεν τολμά να τη δημοσιοποιήσει. Ένας λαοπρόβλητος και παντοδύναμος πρωθυπουργός, όπως λέει ότι είναι ο κ. Τσίπρας, αν άκουγε τέτοια πράγματα θα αντιδρούσε» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μικροπολιτικά παιχνιδάκια στήριξης της Χρυσής Αυγής, σε μια προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να πλήξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας κατηγορεί συνεχώς τη ΝΔ ως ακροδεξιά. Προσπαθώντας να αλώσει τον μεσαίο χώρο προσφέρει στήριξη στη Χρυσή Αυγή. Όταν στα συλλαλητήρια αποκαλεί ακροδεξιούς και φασίστες τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που συμμετέχουν, πριμοδοτεί τη Χρυσή Αυγή. Όταν μέσα στο Κοινοβούλιο αφήνει τη Χρυσή Αυγή να κάνει σόου, πριμοδοτεί τη Χρυσή Αυγή. Προσπαθεί να δώσει στήριξη στη Χρυσή Αυγή, νομίζοντας ότι έτσι θα δημιουργήσει πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος, μιας και δεν έχει χώρο πλέον στα αριστερά του, να στραφεί προς το κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία. Αυτά είναι μικροπολιτικά παιχνιδάκια. Ο κόσμος έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, την οικονομία, την υπερφορολόγηση και είναι πληγωμένος από τα εθνικά θέματα» ανέφερε.

«Κάνει πολύ μεγάλο λάθος ο κ. Τσίπρας αν πιστεύει ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν το Μακεδονικό. Θα το διαπιστώσει στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη φήμη περί διακοπών του πρωθυπουργού στις Μαλδίβες, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι «έγινε μία δημοσιογραφική αποκάλυψη, την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχει διαψεύσει. Είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να πάρει θέση αν θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός βάλλεται. Αυτό δεν το βλέπουμε να γίνεται. Όταν απογειώνεται ένα αεροσκάφος, υπάρχουν ίχνη και στοιχεία που μένουν και μπορεί να δουν το φως της δημοσιότητας».