Καμμένος: Νιώθω προδομένος, δεν είχα έντιμη συνεργασία

«Ο Τσίπρας μού έκλεψε βουλευτές» - Οι αναφορές τους προέδρου των ΑΝΕΛ στον Τζορτζ Σόρος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:42
25/01/2019
Καμμένος: Νιώθω προδομένος, δεν είχα έντιμη συνεργασία
44
loading

«Προδομένος» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» μετά τις τελευταίες ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε πως «δεν είχα έντιμη συνεργασία».

«Η εντιμότητα της συνεργασίας έληξε με το που είδε ο Τσίπρας ότι ο Κοτζιάς έλεγε ότι έχουμε την πλειοψηφία. Αυτό σημαίνει ότι είχαν επεξεργαστεί το σχέδιο αποστασίας με υπουργικές καρέκλες και δουλευαν πίσω από την πλάτη μου αυτά τα σενάρια», τόνισε και συμπλήρωσε: «Νιώθω προδομένος. Αν μείνουν με τις καρέκλες. Έχουμε σχέδιο αποστασίας που σχεδιάστηκε από τον πρωθυπουργό και εκτελέστηκε».

Αναφερόμενος στους Έλενα Κουντουρά, Βασίλη Κόκκαλη και Τέρενς Κουίκ, ανέφερε αρχικά ότι «είχαν πάρει δημόσια θέση κατά των Πρεσπών. Οι δύο εξ αυτών εξελέγησαν με ένα κόμμα που είχε ως καταστατική αρχή ότι δεν παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας. Και οι τρεις έλεγαν ότι θα παλέψουμε για το όνομα της Μακεδονίας. Στην ΚΟ που ερχόντουσαν ορκίζονταν ότι η θέση τους ήταν αυτή και δεν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Ξαφνικά ο Κουίκ, η Κουντουρά και ο Κόκκαλης βρίσκονται με την αλλαγή της συνείδησης από το "όχι" στο "ναι" στις Πρέσπες και δημόσια ο πρωθυπουργός τους προσφέρει υπουργική καρέκλα που δεν την πήραν από τον Τσίπρα αλλά από τους ΑΝΕΛ».

Σχετικά με το τι συνέβη με την κυρία Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη πριν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «έρχονται μετά και την Παρασκευή πριν τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης η μεν Κουντουρά μου λέει ότι εγώ σκέφτομαι να δώσω ψήφο εμπισοσύνη αλλά να μην ψηφίσω στις Πρέσπες έχω έναν προβληματισμό. Ο Κόκκαλης μου λέει γιατί δεν λες ξεκάθαρα ότι θα ρίξεις την κυβέρνηση. Αυτά τα πράγματα όταν βρίσκονται με υπουργικές καρέκλες είναι συναλλαγή και αποστασία. Είναι αλλαγή της θέσης που είχαν». «Όταν ένας πολιτικός έχει εκφράσει δημόσια θέση σε όργανα και τύπο κάτι συμβαίνει. Δεν πήραν λεφτά, πήραν καρέκλα» πρόσθεσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο Πάνος Καμμένος έκανε μάλιστα αναφορά σε δημοσιογράφο που είναι κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο οποίος, όπως είπε, «ήρθε κλαίγοντας και μου είπε στην έχουν στημένη».

«Ο Τσίπρας μού έκλεψε βουλευτές»

«Ο Βούτσης θέλει να παρερμηνεύσει τον κανονισμό που λέει ότι για να υπάρξει ΚΟ πρέπει να υπάρχουν πέντε βουλευτές από την ίδια εκλογή και να το κάνει με απόφαση του συμβουλίου των προέδρων της Βουλής, έτσι φαίνεται η αγωνία Τσίπρα να υπουργοποιήσει τον Κουίκ» είπε στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στην καταγγελία του ότι θέλουν να διαλύσουν την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

«Θα προσπαθήσω να παλέψω το πραξικόπημα του Βούτση να παρερμηνεύσει τον Κανονισμό της Βουλής. Ήμουν με συνταγματολόγους με γνωμοδοτήσεις που λένε ότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να διαλύσει την ΚΟ» πρόσθεσε

Επιμένοντας στα περί σχεδιασμού ο πρώην υπουργός Άμυνας είπε ότι «αυτός ο σχεδιασμός δείχνει ότι ο Τσίπρας πέραν του ότι ήθελε να κλέψει βουλευτές για να έχει πλειοψηφία και δεν του βγήκε κεντροαριστερή αλλά κεντροδεξιά με αποστάτες, είναι κυβέρνηση αποστατών».

«Ξέρετε τι μπόσικα έχω κρατήσει στην προσπάθεια να γυρίσουμε το καράβι στις ΗΠΑ; Σας λέω ευθέως ότι αυτός ήταν ο στόχος μου και το "ευχαριστώ" είναι να μου πάρει τους βουλευτές και να καταργήσει την ΚΟ, όλα έχουν ένα όριο» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος ενώ στην ερώτηση γιατί επείγεται τόσο ο Αλέξης Τσίπρας να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών απάντησε ότι «σας δίνω το λόγο μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει τέτοια πρεμούρα. Καταλαβαινω ότι υπάρχει πίεση από τη Μέρκελ αλλά από τις τις ΗΠΑ δεν υπάρχει η πίεση που λένε. Πήγα και ρώτησα στις ΗΠΑ αν θεωρούν τις Πρέσπες προϋπόθεση για την πολιτική τους στα Βαλκάνια και μου απάντησαν ότι δεν είναι σχέδιο δικό μας αλλά του κ. Κοτζιά αυτού που κουβαλούσε την βαλίτσα του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν κοντά στον Σορος και το ίδρυμα Κλίντον», ανέφερε ακόμη.

Κάνοντας ειδική αναφορά στον Τέρενς Κουίκ είπε ότι «είναι διορισμένος υπουργός χωρίς να είναι βουλευτής. Μου έκανε εντύπωση που ήθελε ο πρωθυπουργος να κρατήσει τον Κουικ που είναι αναπληρωματικός του Παπαχριστόπουλου. Εγώ κάλεσα τον Παπαχριστόπουλο και του του είπα ότι "δεν έχεις λόγο να παραιτηθείς. Εγώ έχω υποχρέωση να σε διαγράψω αλλά είσαι ικανός βουλευτής, δεν θα δώσεις τη θέση στον Κουίκ που είναι αμοραλιστής».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «αδικαιολόγητη βιασύνη και έχει προκύψει τον τελευταίο χρόνο και φαινόταν σαν κάποιοι να θέλουν να κλείσουν γρήγορα και με οποιονδήποτε τρόπο το θέμα των Σκοπίων» συμπληρώνοντας ότι «η πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας έγινε με δύο αναβολές, με δύο φορές που ο πρωθυπουργός ενώ είχε συμφωνηθεί ότι οι Πρέσπες θα έρχονταν μετά τις εκλγοές υπέκυψε σε κάποιες πιέσεις και το πήγε στα τέλη Μαρτίου και μετά υπαναχώρησε ξανά και το πήγε για το τέλός Ιανουαρίου».

Ο Σόρος και το ΥΠΕΞ

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «περίεργο τρόπο» εμπλοκής του Τζορτζ Σόρος με το ΥΠΕΞ υπενθυμίζοντας ότι «ο Σόρος όταν ξεκίνησαν το 90-93 οι πρώτες διαδηλώσεις σε Αυστραλία και ΗΠΑ (σ.σ. υπέρ των Σκοπίων) ήταν αυτός που τις χρηματοδοτούσε. Ήταν αυτός πάντα που προσπαθούσε να παρέμβει σε καίρια πόστα που αφορούν τη Μακεδονία. Ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης των μεταλλείων της Χαλκιδικής πριν τα πάρουν οι Καναδοί, ήταν αυτός αυτός που χρηματοδοτούσε τον Μπουτάρη».

«Χθες τον είδαμε αγκαλιά με τον Ζάεφ, δεν σας έκανε εντύπωση αυτό; Η πρώτη συνάντηση του κ. Ζάεφ μετά τις αλλαγές στα Σκόπια ήταν με τον κ. Σόρος στην Ελβετία που τον παίρνει αγκαλιά και δηλώνει ότι τώρα πια άνοιξε ο δρόμος για νέες επενδύσεις και το ίδρυμα του Σόρος θα δημιουργήσει μεγάλα προγράμματα στα Σκόπια».

Εξηγώντας τις καταγγελίες του ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «οι εταιρίες που εκπροσωπούνται από έναν πρώην πρέσβη και έναν πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ έκαναν μια εταιρεία που πήρε το διαγωνισμό για τη βίζα. Αυτές πήραν χρηματοδότηση στο σύνολο του κεφαλαίου τους από κυπριακές εταιρείες που καταλήγουν στον στενό συνεργάτη του Σόρος». «Είναι περίεργο πώς μια εταιρεία παίρνει το διαγωνισμό και εν συνεχεία δίνει το διαγωνισμό στην εταιρεία που τον είχε προηγουμένως» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Όπως είπε «του είχα δώσει όλο τον φάκελο του Τσίπρα. Όταν έδωσα τον φάκελο με όλες τις ανοιχτές εταιρείες ο κ. Τσίπρας στην κόντρα μου στο υπουργικό απομάκρυνε τον Κοτζιά. Από εκεί και περα προσέφυγε ο κ. Κοτζιάς στη δικαιοσύνη και περιμένω να με καλέσουν, θα δώσω όλα τα στοιχεία».

«Λέω ότι πρέπει να διερευνηθεί επειδή ο Σόρος έχει αυτή τη σχέση με τον Ζάεφ και είναι περίεργη η εμπλοκή του με το ΥΠΕΞ για τις βίζες. Το δεύτερο θέμα είναι ότι στα Σκόπια έχει γραφτεί ότι υπήρχαν χρηματοδοτήσεις από την Ελλάδα σε σκοπιανά ΜΜΕ για να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα οι Σκοπιανοί. Υπήρχαν μυστικά κονδύλια που πήγαν σε σκοπιανά ΜΜΕ για να ψηφίσει ο λαός υπέρ;» έκλεισε την αναφορά του στο θέμα του Σόρος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

44
σχόλια
 1. avatar N.ST

  ΤΩΡΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ.......

 2. avatar φιλελληνας

  μονο το ονομα που σου εδωσε ο αχικατσαπλιας νουνος σου ....ΜΠΟΥΛΗΣ.. επρεπε να καταλαβεις τις προθεσεις του αλλα η δοξα της καρεκλας υπερειχε και δεν ακουσες,,,,,ηθελες και τα επαθες !!!
  Τωρα μπουλη πηγαινε στην μακαρονοποι'ι'α ΜΕΛΙΣΣΑ ... να σου φτιαξει το μεγαλο μακαρονι για να βλεπεις την βουλη απο μακρια ...!!!!

 3. avatar παλαιμαχος

  Στρατηγε μου, σου ξηλωσανε τα γαλονια και σε αποταξανε και ταχεις παιξει ε?.Τερμα οι βολτες με στρατιωτικα αεροσκαφη και ελικοπτερα, τερμα οι ασκησεις με στολες παραλλαγης, τερμα τα τραπεζωματα, οι συναγριδες και οι γουρουνοπουλες σε διαφορες επισκεψεις σε στρατιωτικες μοναδες. Και κυριως τερμα οι υποκλισεις μονιμαδων που σε εκαναν να αισθανεσαι τουλαχιστον Μεγαλεξαντρος. Και μη μας πουλας το παραμυθι οτι και να ψηφιζες στην προταση μομφης τα κουκια δεν βγαινανε. Δεν μας λες ομως το κλιμα που θα δημιουργειτο αν ελεγες ναι σε προταση μομφης, η αν πηγαινες στον Προεδρο να δηλωσεις οτι αποσυρεις τη συμμετοχη σου στην κυβερνηση γιατι με τη δικη σου δηλωση συμμετοχής ο Προεδρος εδωσε εντολη στον Τσιπρα να σχηματισει κυβερνηση αφου ειχε μονο 145 βουλευτες. Ασε μας λοιπον στην κλαψα σου και παψε να ονειρευεσαι περασμενα μεγαλεια και τσαμπα τσιμπουσια.Το καλο για μας που μας ταλαιπωρησες 4 χρονια, ειναι οτι οταν σου εμφανιστει το συνδρομο στερησης της εξουσιας και ακομα οταν θα βλεπεις τη Βουλη με τα κυαλια, τα σκετς που θα παρακολουθησουμε απο τις σαχλαμαρες που θα λες και θα κανεις, οπως με το αιτημα σου παραιτησης ολων των βουλευτων της ΝΔ, θα μας δωσουν λιγο γελιο. Κριμα που στη Βαρη δεν θα ξαναπας για καμια τρικιλη μεριδα παιδακια γιατι θα σου εχει κοπει η ορεξη....

 4. avatar criskalts

  Αρχίζει να κυριαρχεί στον ψυχισμό του η πρακτική της στυμένης λεμονόκουπας.
  Μετά το στύψιμο πετιέται.

 5. avatar ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΛΕΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

  ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΑΤΆΚΙ Α Η ΣΚΛΑΒΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΤΕ,ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ,ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΑΠΕΙΛΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΨΗΦΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΣΩΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΚΛΕΨΑΝ !!!! ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ !!!

 6. avatar Ωεεω!

  Τι παθανε και φιλοξενουν εκτεταμένη κάλυψη της ομιλίας του Καμμένου .... μήπως επειδή τώρα μιλάει εναντίον του Τσίπρα???

 7. avatar Σανός.

  Γιατί με πρόδωσες γιατί;

 8. avatar Φως φανάρι

  Σε πρόδωσε ο Τσίπρας, σε πρόδωσαν και οι μισοί βουλευτές σου, οι οποίοι όλοι μαζί πρόδωσαν την Μακεδονία.Την οποία προδίδει και ο Κούλης διευκολύνοντας τον Τσίπρα. Άρα είσαι στη σωστή πλευρά γιατί πάντα το ίδιο υποστήριζες, αλλά άργησες να το καταλάβεις ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί προδότες μέσα στο Κοινοβούλιο.

 9. avatar Lxi

  Πολυ πολύ κακο παιδι Πανουλη αυτος ο μικρός κομμουνιστης Τσιπροκιο ..
  Αλλα μη στεναχωριεσαι , γιατι στις επομενες εκλογες θα ησυχασεις, αφου ειναι σιγουρο πλεον οτι την βουλη θα την βλεπεις και εσυ μονο απο την τηλεορασή σου. !!

  1. avatar criskalts

   Όπως πάντα το σφυριζογεροντοτρόλι επιχαίρει για την προδοσία του άψυχου ανθέλληνα αρχηγού του.
   ΟΥΣΤ ΕΞΩΝΗΜΕΝΕ ΓΕΡΟΝΤΑ

 10. avatar ΤΟΞΟΤΗΣ

  ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕΣ ΥΠΕΘΑ , ΚΟΜΑΝΤΟ , ΣΤΡΑΤΑΡΧΗΣ , κ.λ.π. για να αποδειχτεί ότι ΔΕΝ κανεις ουτε για ΥΠΟΔΕΚΑΝΕΑΣ ...!!!!!!!!!!

 11. avatar 1ς1

  μωραινει κυριος .........

 12. avatar αχουτο μωρε..

  ...το κοροιδεψανε το καημενο το μικρο...ακουγεσαι λιγο σαν τους ψηφοφορους σου χαχαχαχ ΟΞΩ ΡΕ

 13. avatar Κριμα το μωρό

  το κορόιδεψε ο αλεκσης το κακόμοιρο, πο ποοο πόσο λυπήθηκα

 14. avatar kyrik

  Είναι δυνατόν ένας αριστερός και πολύ περισσότερο ένας ανθέλλην αριστερός πρωθυπουργός να έχει μπέσα και εντιμότητα? Αργά το κατάλαβες και τώρα πληρώνεις και τη καρέκλα που σου έδωσε αλλά και τις πασαρέλες που έκανες με τις διάφορες στρατιωτικές στολές. Και αυτή τη ματαιοδοξία σου την πληρώνει η χώρα. Καδράρισε τώρα τις διάφορες φωτογραφίες σου με αγκαλιές και φιλιά με τον Τσίπρα (μόνο γλωσσόφιλα δεν ανταλλάξατε) και βούλωσε το.

 15. avatar Hector1955

  Καλά για πόσο ηλίθιους μας θεωρείς βρε μπούλη για να μας κάνεις τέτοιο χοντρό δούλεμα;

 16. avatar Πππππ

  Και κλάμα οΠανούλης!,,!

 17. avatar Riamba

  Δεν είσαι μόνο πρώτος στην κυβίστηση αλλά και στην γελοιότητα.Πραγματικά,νομίζεις ότι υπάρχει κάποιος που σε πιστευει;
  Απλά σε πετάξανε από τη πίτα και γύρισες στην ζητιανά ξανά. .
  Έπρεπε να είχες αντιδράσει πριν πάτε στις Πρέσπες. Όταν είχες την δύναμη. ..
  Αλλά τι λέω τώρα εγώ στον πουλημένο...
  Προσωπικά δεν μου αρκεί η πολιτική σου απομόνωση, θα ήθελα να σε δω μαζί με τους άλλους πίσω από τα σίδερα.

 18. avatar το εξαρτημα του τσιπρα

  για την βρωμικη δουλεια.Εξαρτημενοι ραγιαδες ειναι το νεο ονομα των ανελ, εργκα ομνες για ολες τις χρησεις και καταχρησεις.

 19. avatar MAKEΔΟΝΑΣ

  Πάνο Καμμένε είναι αργά τώρα για δάκρυα. Εάν οι έξι, που ψήφισαν ΝΑΙ για ψήφο εμπιστοσύνης και θα ξαναψηφίσουν σήμερα ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών, τους απόκαλείς ΠΡΟΔΟΤΕΣ, εσύ για όλους τους ΄Ελληνες είσαι ο Α Ρ Χ Ι Π Ρ Ο Δ Ο Τ Η Σ. Ναι όπως το διαβάζεις, αν το διαβάζεις το κειμενάκι αυτό. Το καλοκαίρι του 2018 που ο Τσίπρας πήγε στις Πρέσπες μαζί με τον Κοτζιά έπρεπε να σηκώσεις το πολιτικό ανάστημά σου (το οποίο 'οπως αποδείχθηκε δεν διαθέτεις πλέον) και να εμποδίσεις τον Τσίπρα απειλόντας τον ακόμα αν χρει;αζόνταν ότι αν πήγαινε στις Πρέσπες δεν θα επέστρεφε στην Αθήνα ως Πρωθυπουργός. Τώρα Πάνο άφησε τις δικαικολογίες ότι είχατε να ψηφίσετε άλλα θέματα σοβαρά, διότι περισσότερο σαβαρό είναι αυτό το σημερινό πατριωτικό θέμα από κάθε άλλο, αν πιστεύεςι ότι είσαι σίγουρα πατριώτης. Τώρα όσο και να κλάψεις το 1% που σου δλίνουν όλε;ς οι δημοσκοπήσεις δεν πρόκειται να μεγαλώσει μέχρι να παγώσει ο ήλιος

 20. avatar kala tora

  Αμα κάνει κάποιος 4 ολόκληρα χρόνια να καταλάβει με ποιούς συνεργάζεται κι αγκαλιάζεται...ε τότε ουτε για να βόσκει σαμιαμίδια δεν κάνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει