Την ώρα που στην ελληνική Βουλή συζητείται η Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ είχε συνάντηση με τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ του Νταβός.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφία του με τον Τζορτζ Σόρος, αναφέροντας: «Με τον ιδρυτή του ιδρύματος Open Society στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ανταλλάξαμε ιδέες για την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και το Open Society, προκειμένου να παράσχουμε καλύτερες δυνατότητες σε διάφορες κοινωνικές σφαίρες στη “Μακεδονία”».

«Δώσαμε έμφαση στη σημασία της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνία και την Πολυπολιτισμικότητα και την ανάγκη για εντατική συμμετοχή του δημόσιου τομέα στη δημιουργία και την υλοποίηση της Στρατηγικής», πρόσθεσε  ο Ζόραν Ζάεφ.

«Την προηγούμενη φωτό την ζω, την επόμενη ελπίζω να μην τη δούμε ποτέ….Ελπίζω επίσης έστω και τις τελευταίες στιγμές να καταλάβουν όσοι δεν συμμετέχουν στο έγκλημα με ανταλλάγματα τί πραγματικά συμβαίνει, και σαν Έλληνες να αποφασίσουν και να μπλοκάρουν με την ψήφο το έγκλημα», σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ο μεγαλοεπενδυτής έχει κατηγορηθεί συχνά για μεθοδεύσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά και για σκοτεινές χρηματοδοτήσεις στα Βαλκάνια. Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος έχει καταγγείλει Έλληνα αξιωματούχο για εμπλοκή με τις χρηματοδοτήσεις της οργάνωσης του Τζορτζ Σόρος.

Αν μη τι άλλο, το συγκεκριμένο tweet μπορεί να δώσει τροφή για σχόλια σε όσους υποστηρίζουν έντονη εμπλοκή του Σόρος στις τελευταίες γεωπολιτικές διεργασίες στα Βαλκάνια. Μπορεί από την άλλη να πρόκειται για μια απλή συνάντηση…