Την πρόθεσή του να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και την πρόθεσή του να μην ψηφίσει και πρόταση μομφής σε περίπτωση που κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία, γιατί «θα σηκωθούν τα κόκαλα της γιαγιάς μου και θα με κυνηγάνε», εξέφρασε ο Κώστας Ζουράρις.

Ο συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες βουλευτής, αναφέρθηκε αρχικά σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για την υγεία του, όταν ο Γιώργος Παπαδάκης τον ρώτησε σχετικά. «Σιγά σιγά βελτιώνεται, αλλά πολύ σιγά», επισήμανε.

Για το ότι τώρα θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε χαρακτηριστικά: «Τώρα; 30 χρόνια τώρα…».

Ερωτηθείς για την υπογραφή των προγραμματικών δηλώσεων της συγκυβέρνησης, από πλευράς ΑΝΕΛ, διευκρίνισε ότι «είχαμε πει πως θα ψηφίσουμε και τα τέσσερα βασικά: σχέδιο νόμου, κατάργηση υποκατώτατου μισθού και αύξηση του κατώτατου μισθού, τις 120 δόσεις, την επιδότηση ενοικίου… Είχαμε πει ότι θα ψηφίσουμε τα φιλολαϊκά μέτρα και μετά θα πάμε στη διάλυση».

«Ανήκω στο κοινοβουλευτικό έργο των ΑΝΕΛ, στα εσωτερικά τους δεν έχω πάει ποτέ», είπε σχετικά με τις σχέσεις του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, απάντησε: «Προϋπόθεση είναι να δούμε την εναρκτήριο κλοπή από πλευράς Σκοπιανών» και επανάλαβε τη διαφωνία του με τον να υπάρχει σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία.

«Η Μακεδονία είναι μία και είναι μοναδική, η δική μου. Το άλλο είναι αποτέλεσμα νομαδικής εισβολής. Το παράδοξο είναι ότι η μειοψηφία, η τοπολογική παίρνει το όνομα», απάντησε κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Νίκου Φίλη. «Εγώ θα έχω πια παρατσούκλι και εκείνοι το όνομα».

«Τους δούλους, στη Ρώμη, τους άλλαζαν το όνομα, για να τους τσακίσουν την ιερότητα του προσώπου τους. Αυτό κάνουν σε εμάς τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια.

Σε ερώτηση για το αν θα τηρήσει τη γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για στήριξη της πιθανής πρότασης μομφής της Νέας Δημοκρατίας, στην περίπτωση που αυτή αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι «θα καταψηφίσω τη Συμφωνία».

Επίσης, για το εάν ψηφίσει πρόταση μομφής από τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ότι «θα σηκωθούν τα κόκαλα της γιαγιάς μου και θα με κυνηγάνε». Για το εάν η πρόταση μομφής αφορά αποκλειστικά το όνομα της Μακεδονίας, απάντησε: «Αυτό θα το κρίνω εγώ».

Καταληκτικά ο κ. Ζουράρις ανέφερε πως «η πλειοψηφία του ελληνικού και η παμψηφία του μακεδονικού λαού διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών».