«Εάν ακολουθούσαμε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, το παράδειγμα της ΔΗΜΑΡ, της Χρυσής Αυγής, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και καταψηφίζαμε το νομοσχέδιο, την επόμενη θα πανηγυρίζαμε. Αυτό κρίνω από όσα άκουσα την Τετάρτη», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα, «στην πορεία η Βουλή να δώσει μία καλύτερη εικόνα». Και συμπλήρωσε: «Ξέρετε υπάρχουν και στην Ευρώπη αλλοπαρμένοι και τσοντοκάναλα και λομπίστες και κερδοσκόποι που έχουν 16 κοινοβούλια που πρέπει να συμφωνήσουν και για το τελευταίο ευρώ».

«Θα ήθελα επειδή λείπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, να πει στον ομόλογό σας κόμμα του Die Linke να μην καταψηφίσουν και αυτή τη φορά τη δόση που θέλουμε να πάρουμε. Να του πει εντάξει, αυτά που είπα στη Süddeutsche Zeitung, δεν τα εννοούσα. Εκεί στην Ελλάδα λέμε και μία κουβέντα παραπάνω. Έτσι να του πει», επισήμανε σε σαρκαστικό τόνο ο κ. Κακλαμάνης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα που ετέθη αναφορικά με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Βουλή, ο κ. Κακλαμάνης σχολίασε: «Είναι ψέμα και συκοφαντία ότι θέλουμε να ζήσουμε εις βάρος των Ελλήνων. Δεν αισθάνομαι μνημονιακός ή αντιμνημονιακός. Αισθάνομαι Έλληνας».

Σχολιάζοντας δε, την σημερινή ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό και το νέο πακέτο μέτρων που υπερψηφίστηκε την Τετάρτη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σημείωσε: «Και εγώ λόγους να καταψηφίσω τα αντεργατικά μέτρα. Πιο πολλούς από όσους έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ. Ως υπουργός Εργασίας όταν έφερνα τους φιλεργατικούς νόμους η αντιπολίτευση καταψήφιζε. Τώρα κόπτεται. Τι θα μας πει ο λαός όταν πανηγυρίζουμε όταν καταψηφίσουμε στην κυβέρνηση και γυρίσουμε στη δραχμή; Μετά τους κοινωνικούς αγώνες, τι;», κατέληξε ο Απ. Κακλαμάνης.