Σε οριστικό «διαζύγιο» κατέληξαν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαιώνοντας έτσι την έντονη φημολογία που επικρατούσε το τελευταίο διάστημα.

Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα για το μέλλον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ που βρίσκεται υπό διάλυση καθώς η πλειοψηφία των στελεχών της επιθυμεί να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΑΝΕΛ συνεχίζουν να υπάρχουν ως κοινοβουλευτική ομάδα, ακόμα κι αν ο Καμμένος πάρει την απόφαση να διαγράψει τους Έλενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη οι οποίοι δείχνουν να στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ο λόγος είναι ότι, όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει σκοπό να διαγράψει τον Κώστα Ζουράρι επειδή προέρχεται από άλλο κόμμα, το «Πυρίκαυστος Ελλάδα».

«Δεν μπορώ να είμαι αυστηρός με όσους πράξουν κατά συνείδηση», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος δείχνοντας ότι ο Κώστας Ζουράρις δεν θα διαγραφεί ακόμα και αν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος, οι σίγουροι για να στηρίξουν την κυβέρνηση είναι οι: Παπαχριστόπουλος, Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπακώστα, Ζουράρις και Δανέλλης. Ερωτηματικό υπάρχει για τον Θανάση Θεοχαρόπουλο (ΔΗΜΑΡ), ο οποίος δύσκολα θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

TAGS