Σε νέες περιπέτειες μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγήκε «τραυματισμένο» από τη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο πακέτο, μετρώντας έξι απώλειες.

Με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοίνωσε ότι τίθενται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας οι έξι βουλευτές που δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή.

Τα μέτρα δεν ψήφισαν οι βουλευτές Μιχάλης Κασσής (όχι), Θόδωρος Παραστατίδης (όχι), Αντζελα Γκερέκου (παρούσα), Μάρκος Μπόλαρης (παρών), Γιάννης Κουτσούκος (παρών) και Κώστας Σκανδαλίδης (απουσίαζε), με αποτέλεσμα τη διαγραφή τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Σκανδαλίδης, εξήγησε την απόφασή του να απέχει της ψηφοφορίας λέγοντας πως αν παρέμενε στην αίθουσα προκειμένου να ψηφίσει «ναι», αυτό θα συνιστούσε αποδοχή της οριστικής μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο, ενώ δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην ψηφοφορία για να ψηφίσει «όχι» διότι τυχόν πλειοψηφία του «όχι», θα οδηγούσε σε άρση της δεδηλωμένης και σε άμεσες εκλογές που σήμερα δεν έχουν τίποτε να προσφέρουν στη χώρα.

Υπό το κλίμα αυτό, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε με επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο τη σύγκληση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για «την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα».

Την ίδια ώρα, την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Μίμης Ανδρουλάκης.