Διψήφιο προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία δίνει δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 33,5%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 2%, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 57% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 36%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα.

Εξάλλου, το 53% των πολιτών πιστεύουν ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν αφότου κατατεθεί προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ το 28% προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει προτού το ονοματολογικό φτάσει το κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή το 45% αναφέρει πως φοβάται «πολύ» ή «αρκετά» πως το 2019 θα φέρει μία καινούργια οικονομική κρίση ή προβλήματα, ενώ ένα 18% εκφράζει «μέτριο» φόβο για πολύ δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις.