«Εκείνος που δεν θα σεβαστεί την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική μας ακεραιότητα θα συντριβεί», διεμήνυσε από το Καστελόριζο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, επισκέφθηκε τη Ρω, τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να υπερασπιστούμε τους βωμούς και τις εστίες μας», ανέφερε ακόμα ο υπουργός Άμυνας, ενώ αναφερόμενος στο ρόλο των στρατιωτικών που υπηρετούν στο Καστελόριζο τόνισε: «Ο ρόλος σας εδώ είναι εξαιρετικά δύσκολος. Αφενός, διότι έχοντας αναλάβει την ευθύνη της υπεράσπισης αυτού του νησιού της ελληνικής επικράτειας, εμπεδώνετε το αίσθημα ασφάλειας σε κάθε Έλληνα πολίτη, δηλώνοντας ότι η παρουσία σας αποτελεί τροχοπέδη σε όποιον δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες. Αφετέρου, διασφαλίζετε τα εθνικά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία είναι διεθνώς κατοχυρωμένα και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Και προφανώς μιλάω για την ΑΟΖ».

Ειδικότερα για την ΑΟΖ του Καστελόριζου υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία της πατρίδας μας και προανήγγειλε πως «εντός των επομένων μηνών, η ανακήρυξη της ΑΟΖ θα απελευθερώσει τη δυνατότητα απάντλησης του φυσικού αερίου για την πατρίδα μας, μεγάλων κοιτασμάτων που θα καλύψουν τις ανάγκες για τις επόμενες γενιές».

«Η παρουσία μας εδώ, είναι μία ακόμα ευκαιρία προκειμένου να περάσουμε στους γείτονές μας το μήνυμα ότι αυτή η χώρα μένει πιστή στα ιδανικά των προγόνων της, αυτών που πρώτοι θεμελίωσαν το πολίτευμα της δημοκρατίας, και το δώρισαν στην παγκόσμια κοινότητα. Και ότι επιπλέον είμαστε μία χώρα φιλειρηνική, που όμως απαιτεί να τη σέβονται, όπως άλλωστε πράττει και η ίδια», σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα:

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού, εκφράζω ευγνωμοσύνη σε όλους εσάς. Γιατί στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν χωρούν πολιτικές διαφωνίες, οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώνουν τον ελληνικό λαό. Όλη η δύναμη του ελληνικού λαού είναι η ενότητά του, κάτω από το εθνόσημο, κάτω από τη Σημαία, που ορκιστήκαμε να υπερασπιζόμαστε μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μας».