Την εμπιστοσύνη του στον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση και στον ελληνικό λαό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αναφορικά με την ειλημμένη απόφαση του Πάνου Καμμένου να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα αν έρθει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

«Έχω εμπιστοσύνη στον Καμμένο, που είναι επίσης μέλος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν μία ευκαιρία σε μία τόσο ιστορική συμφωνία, γιατί η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τα δύο έθνη. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα φανούν τους επόμενους μήνες μετά την υλοποίησή της», ανέφερε ο Ζάεφ, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα υλοποιηθεί στο κοινοβούλιο, όπως κι εγώ προσπαθώ να υλοποιηθεί η εμπιστοσύνη του Τσίπρα σε μένα και τη μακεδονική κυβέρνηση στο κοινοβούλιο. Η διαδικασία είναι σοβαρή και ουσιαστική στη χώρα μας.

Ούτε εγώ μπορώ να εγγυηθώ ότι το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ θα επιτύχει, αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε, και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι μια διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή, η οποία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία στα μέσα Ιανουαρίου. Στις 9 Ιανουαρίου, προγραμματίζεται μια συνεδρίαση της ολομέλειας, και μέσα σε δέκα μέρες το πολύ, γύρω στα μέσα Ιανουαρίου, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε τις τελευταίες τροπολογίες», τόνισε ακόμα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.