Έρχεται νομοσχέδιο για την πρόσβαση ΑμεΑ στις διαδικτυακές εφαρμογές των φορέων του Δημοσίου

«Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας είναι η κατοχύρωση της ισονομίας»


ΕΛΛΑΔΑ
22:26
03/12/2018
Έρχεται νομοσχέδιο για την πρόσβαση ΑμεΑ στις διαδικτυακές εφαρμογές των φορέων του Δημοσίου
2
loading

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή για την ισότιμη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρίες στις διαδικτυακές εφαρμογές των φορέων του δημοσίου μέσω φορητών συσκευών, προαναγγέλλει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

«Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας είναι η κατοχύρωση της ισονομίας, της κοινωνικής συνοχής και της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία, προκειμένου να εξασφαλίσουν ίσα δικαιώματα στην εργασία και στην πρόσβαση στη Δημόσια Διοίκηση, καθώς και στην αποτελεσματική εξυπηρέτησή τους από το σύνολο των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα», τονίζει στο μήνυμά της η υπουργός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρει, το σχέδιο νόμου ενσωματώνει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και καταρτίστηκε μετά από διαβούλευση με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ και τη διασφάλιση της συμμετοχής τους ισότιμα στην κοινωνία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Νικος1975

  Αλλη μια ευκαιρια για αρπαχτη με προσχημα τα Αμεα.
  Ξεφτιλες

 2. avatar falcon

  «Βασική κατεύθυνση της πολιτικής μας είναι...» λες και γράφει εκθεση ιδεών και εχει μάθει μια ξερή εισαγωγή. Θα έπρεπε να ξεκινάει με τη φράση 《ντρέπομαι για τους συμπολίτες μου που δε σέβονται τα άτομα με αναπηρία καθημερινά, αποκλείοντας ισότιμη πρόσβαση στα πάντα και δε κάνουμε τίποτα σαν πολιτεία να τους τιμωρήσουμε και μετα να εκπαιδεύσουμε να προσέχουν:
  Τις πλάκες για τους τυφλούς, τις ράμπες αναπήρων που κλείνουν απο οχήματα (που ουσιαστικά δε πληρούν κατασκευή ράμπας αναπήρων αλλά για τα μηχανάκια), τη παραβίαση των σημάτων και καταπάτηση πεζοδρομίων》.
  Αν δεν έχει συνοδο κάποιος αναπηρος μαζί του στην Έλλαδα, δε μπορει ευκολα να κινηθεί μόνος του. Αυτό ειναι που λεει η υπουργός 《ισότιμη συμμετοχή των πολιτών》.
  Αν δε μάθουμε ολοι να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας (είτε με ιδιαιτερότητες είτε οχι) τίποτα δεν αλλάζει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει