Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για απαγόρευση κάθε δημόσιας, υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με τη «γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων», αύριο, λόγω της επίσκεψης της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά, η απόφαση «δεν μας βρίσκει σύμφωνους γιατί, πρώτον, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας, και δεύτερον, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή, για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση».

Η Ελλάδα, πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη.