Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο συνέδριο «SOUTHEAST EUROPE-GERMANY BUSINESS & INVESTMENT SUMMIT», που συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τα Economist Events, στις 3 Δεκεμβρίου στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και φορέων, αλλά και μέλη της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας, θα διερευνήσουν τα περιθώρια των διακρατικών, αλλά και εταιρικών, συνεργειών, με στόχο την περαιτέρω τόνωση του επενδυτικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη.

Από τη γερμανική κυβέρνηση θα συμμετάσχει ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, Όλιβερ Βίτκε. Το «παρών», από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα δώσει ο πρόεδρος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για το Brexit, Γκυ Φερχόφσταντ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός του Βελγίου από το 1999 έως το 2008.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου θα μιλήσουν ο Τζων Άντριους, σύμβουλος έκδοσης του Economist και ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Μιχάλης Μαΐλλης.