«Παράλληλα με τη συζήτηση για τα μέτρα πρέπει να ξεκινήσει εντατική διαπραγμάτευση για την επιμήκυνση» τόνισε ο Ευαγ. Βενιζέλος μετά τη λήξη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών.

«Η επιμήκυνση είναι αυτή που μας επιτρέπει να έχουμε ένα φιλικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων σε περίπτωση που αποτύχουν» ενώ ανέφερε ότι «τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν όχι μέχρι το 2014 αλλά μέχρι το 2016».

Παράλληλα τόνισε ότι «χρειάζεται πολιτική διαπραγμάτευση σε υψηλό επίπεδο για να επιτευχθεί παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρέπει το πακέτο να περιλαμβάνει πακέτο μείωσης του χρέους. Συνολική συμφωνία που να προβλέπει εκταμίευση της δόσης, κοινωνικό πακέτο, ανάπτυξη, βιωσιμότητα χρέους».

Επίσης ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους τα μέτρα να μην είναι οριζόντια αλλά και να είναι τα τελευταία. Οι Ευρωπαίοι μας βοηθούν αλλά όχι όπως πρέπει. Δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματα της κοινωνικής συνοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά.