Αναπλήρωση του κενού του από τους  αντιπροέδρους της Βουλής μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση αγοραπωλησιών ακινήτων την περίοδο 2005-2008 η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, ερευνάται από τις εισαγγελικές Αρχές και το ΣΔΟΕ, αποφάσισε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίον ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία «στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Επίσης, ζητεί «την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου».

Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας, ενώ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι «ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα».

Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ο πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς.