«Η φοροληστεία είναι ένα από τα μέτωπα πάλης με τα οποία καλούνται να αναμετρηθούν και να δείξουν το μπόι τους η εργατική τάξη, οι φτωχομεσαίοι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών οικογενειών», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Με περισσότερο πείσμα, οργάνωση και αλληλεγγύη, αξιοποιώντας την εμπειρία από τις περσινές πρωτοβουλίες, από τις όποιες μικρές νίκες έφερε ο αγώνας, να δυναμώσει η οργανωμένη άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, είτε στα ταμεία της ΔΕΗ είτε στις εφορίες, να μην περάσουν τα κόλπα και οι εκβιασμοί της κυβέρνησης, να καταργηθεί το χαράτσι στην πράξη», τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την ώρα που η κυβέρνηση και η τρόικα ετοιμάζονται να «σερβίρουν στον λαό τις περικοπές-δηλητήριο σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, ύψους 11.5 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «φοροεπιδρομή πρωτοφανών διαστάσεων εναντίον της λαϊκής κατοικίας καθώς τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν λάβει εκτός από το ΕΤΑΚ 2009, και το ΦΑΠ 2010 και 2011, τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ οι οποίοι εκτός των φόρων για Δήμους, ΕΡΤ, ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) και ΥΚΩ, περιλαμβάνουν και την 1η δόση του Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) «δηλαδή του χαρατσιού της ΔΕΗ για το 2012».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αυξάνεται ο αριθμός των λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν πλήρως να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ κ.α. με αποτέλεσμα σπίτια με γέροντες, άπορους, ανάπηρους, ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες και μονογονεϊκές οικογένειες να μένουν χωρίς ηλεκτρικό και νερό.

Το ΚΚΕ καλεί σε συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς και τις λαϊκές επιτροπές, απαλλαγή των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων και των μαζικών φορέων από τους «συμβιβασμένους συνδικαλιστές και εργατοπατέρες» καθώς και σε πάλη για «πλήρη κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων, ματαίωση των σχεδίων για επιβολή νέων.»