Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ανέδειξε τη ρεαλιστική προγραμματική πρότασή του και το εναλλακτικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας και ανάπτυξης, όσο και την αμηχανία των μνημονιακών δυνάμεων να απαντήσουν σε αυτό, εκτιμούν στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρότασή του γίνεται αποδεκτή από τον ελληνικό λαό, ενώ «στην κυβέρνηση θα μεγαλώνει ο πανικός, όσο η πολιτική πρόταση της αριστεράς θα αγκαλιάζεται από μεγαλύτερα στρώματα της κοινωνίας και όσο φαίνεται πιο ορατή η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από αυτήν».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι το κόμμα τους είναι ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση, καθώς η ανακοίνωση και η ψήφιση των μέτρων, δεν θα επιδεινώσει απλά το κοινωνικό κλίμα για την τρικομματική κυβέρνηση, αλλά κυρίως, θα αναδείξει την αναγκαιότητα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι όπως την παρουσίασε ο κ. Τσίπρας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα «ήταν ένα προσκλητήριο προς τους πολίτες και τις κοινωνικές δυνάμεις για στήριξη ενός ρεαλιστικού σχεδίου, ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής και ανόρθωσης της οικονομίας, με στόχους: την προστασία της κοινωνίας από τη φτώχεια και την ανεργία, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την παροχή δημόσιων υπηρεσιών προς τους πολίτες, την επάρκεια της χώρας σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, τη στήριξη και ανάπτυξη της ναυτιλίας και των δημόσιων μαζικών μεταφορών».

Τέλος, στόχος της Κουμουνδούρου, είναι το επόμενο διάστημα να προσπαθήσει, μέσα και έξω από τη Βουλή, «να εκφράσει τα εκατομμύρια των πολιτών που ασφυκτιούν από τη μνημονιακή θηλιά, θα συζητήσει μαζί τους σε όλη την Ελλάδα την προγραμματική του πρόταση, θα αγωνιστεί ενάντια στην επιβολή των μέτρων, αλλά και θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον ευρωπαϊκό χώρο, ως μια ώριμη, υπεύθυνη και συνάμα μαχητική δύναμη, που στέκεται απέναντι από την τρόικα, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα του λαού και την αξιοπρέπεια της χώρας».