Να εξαντλήσει κάθε περιθώριο στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για να αποφευχθούν οι μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια.

Οι δικαστικοί λειτουργοί εξέφρασαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις έντονες αντιδράσεις τους για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους. «Δεν πάει άλλο», είπαν χαρακτηριστικά στον κ. Βενιζέλο, τονίζοντας ότι «εάν υλοποιηθούν οι μεσοπρόθεσμες περικοπές στις αποδοχές μας κατά 22% που εξήγγειλε ο κ. Στουρνάρας, θα επέλθει εσωτερική ισοπέδωση».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και το ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών, με τον κ. Βενιζέλο να επισημαίνει ότι οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει από την έναρξη του νέου έτους είναι εκτός του Συνταγματικού πλαισίου και παράνομες.

Οι δικαστές απάντησαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρώτοι από όλους εκείνοι λένε ότι είναι στα όρια της νομιμότητας, αλλά είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αντιδράσουν, καθώς οι αποδοχές των υψηλόβαθμων δικαστών (αρεοπαγιτών) θα «πέσουν» σε αυτές των συναδέλφων του πρώτου βαθμού.