«Όσοι έχουν υπεύθυνο λόγο και ρόλο στον τόπο μας, καλούνται σήμερα να εκπέμψουν το μήνυμα, εντός και εκτός της χώρας, ότι η Ελλάδα αλλάζει», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα, παρά τον «πόλεμο» που έχει ανοίξει η Νέα Δημοκρατία στο Μνημόνια τόνισε ότι «η συντομότερη υπέρβαση του Μνημονίου αποτελεί, βέβαια, αυτονόητο εθνικό στόχο. Αυτό θα επιτευχθεί με την αποτελεσματική εφαρμογή όλων αυτών των εκσυγχρονιστικών αλλαγών που χρειαζόμαστε και που τόσα χρόνια δεν τολμήσαμε να κάνουμε», προσθέτοντας ότι «το Μνημόνιο δεν πρέπει να διχάζει τους Έλληνες, αλλά να τους ενώνει σε μία συλλογική προσπάθεια για να ξεπεραστεί η ανάγκη που το επέβαλε».

Ερωτηθείς για τον ανασχηματισμό ο Πρόεδρος του ΣΕΒ εξέφρασε την άποψη ότι «μεγαλύτερη σημασία από τις αλλαγές προσώπων, έχουν τα προβλήματα που παραμένουν τα ίδια. Και η κυβερνητική πολιτική θα κριθεί στο σύνολό της από την αποτελεσματικότητά της να αντιμετωπίσει τη βαθιά κρίση και την πρόκληση της αλλαγής».