Τη σημασία της ενότητας των εργαζομένων όλων των κλάδων, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τα προεδρεία των ομοσπονδιών των σωμάτων ασφαλείας, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους». Ταυτόχρονα εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των ένστολων.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι και οι ένστολοι εργαζόμενοι είναι κομμάτι του λαού μας, που βρίσκονται απέναντι σε μια πρωτοφανή επίθεση, την επίθεση των νέων μέτρων λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή της τρόικας, που έχει ως στόχο την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και τη μετατροπή της χώρας μας σε μπανανία, σε μια χώρα που θα έχει βιοτικό επίπεδο πολύ χαμηλότερο από αυτό που είχαμε τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως συγκρίσιμο με το επίπεδο χωρών της νοτιανατολικής Ασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η αντίσταση σ΄ αυτήν την επίθεση πρέπει να είναι συντονισμένη και το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπει το λαϊκό κίνημα θα είναι μήνυμα ενωτικό και ελπιδοφόρο.

Αφού εξήρε τον ρόλο των ένστολων στη δημόσια ασφάλεια και την πολιτική προστασία, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν μπορεί ένας αστυνομικός που βρίσκεται από το πρωί ως το άλλο πρωί στον δρόμο, με κίνδυνο της ζωής του, να παίρνει 540 ευρώ. Δεν μπορεί ένας πυροσβέστης που δίνει μάχη με κίνδυνο τη ζωή του με απαξιωμένα μέσα, να είναι εξαθλιωμένος και να παίρνει 500 ευρώ. Υπάρχουν ειδικά μισθολόγια, σημείωσε, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί υπάρχουν κάποιες ειδικές κατηγορίες εργαζομένων με κοινωνική υπεραξία.

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ιδιαίτερα, ότι συμπεριφέρεται ως απλός λογιστής, που δεν κατανοεί την κοινωνική βαρύτητα των επιλογών του. Και φυσικά, πρόσθεσε, η εγχώρια τρόικα, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο και να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους. Η κοινωνική οργή, όμως, θα είναι τόσο δυνατή που κανείς δεν θα μπορεί πλέον να κρυφτεί από αυτήν, τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με την παρουσία των ΜΑΤ σε λαϊκές κινητοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι οι ένστολοι, αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, είναι κομμάτι του λαϊκού κινήματος και αγωνίζονται για να μπορέσουμε να σταματήσουμε όλοι μαζί αυτή την κατηφόρα. Και δεν μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις που θα έχουν εντολή να σταματήσουν, να καταστείλουν τις λαϊκές αντιδράσεις, διότι οι λαϊκές αντιδράσεις είναι πια πάνδημες, όπως είπε. Και εξέφρασε την πεποίθηση, με αφορμή τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, ότι «θα επικρατήσουν πιο νηφάλιες σκέψεις και δεν θα υπάρξει καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και των λαϊκών αντιδράσεων».

Ο Χρ. Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, δήλωσε ότι μπροστά στην καταστροφική λαίλαπα που έρχεται για τους ένστολους και, όπως μας ανακοινώθηκε από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είχαμε υποχρέωση να συναντηθούμε σήμερα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Τσίπρα. Τόνισε ότι όλοι μαζί θα προχωρήσουμε για να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας, θα αγωνιστούμε μαζί με τους συμπολίτες μας ενάντια σ΄ αυτό τον όλεθρο.