«Αν είχε δοθεί η εντολή εκκένωσης θα είχαμε σώσει πάρα πολλούς ανθρώπους στο Μάτι»

Το πόρισμα της επιτροπής Συνολάκη και τα τέσσερα ερωτήματα της ΝΔ


ΕΛΛΑΔΑ
21:09
12/09/2018
«Αν είχε δοθεί η εντολή εκκένωσης θα είχαμε σώσει πάρα πολλούς ανθρώπους στο Μάτι»
56
loading

Τα συμπεράσματά της για τις ευθύνες σχετικά με την εθνική τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε μέχρι στιγμής τη ζωή σε 99 άτομα, παρουσίασε σήμερα ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κώστας Συνολάκης, μετά από έρευνα που έκανε η επιτροπή που είχε συγκροτήσει με αίτημα του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το βασικό συμπέρασμα της επιστημονικής ομάδας υπό τον κ. Συνολάκη -η οποία στηρίχθηκε και σε διεθνή μοντέλα προσομοίωσης αντιμετώπισης πυρκαγιών- είναι ότι «θα είχαν σίγουρα χαθεί λιγότερες ζωές ή ακόμη δεν θα είχαμε θρηνήσει θύματα αν είχε γίνει έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους». Ξεκινώντας από τα πραγματικά στοιχεία της πυρκαγιάς και κάνοντας προσομοιώσεις με διεθνώς παραδεκτά μοντέλα ο κ. Συνολάκης κατά την παρουσίασή του, στην οποία παρίσταται και ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, ανέφερε:

"Το μεγάλο λάθος ήταν ότι δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης, αν είχε δοθεί η εντολή εκκένωσης θα είχαμε σώσει πάρα πολλούς ανθρώπους...Στις 4.49 της 23ης Ιουλίου γίνεται η αναγγελία της πυρκαγιάς, στις 5.00 εκτρέπεται ένα ελικόπτερο από την Κινέττα, 6.20 οι φλόγες διασχίζουν την Μαραθώνος και 6.40 οι φλόγες φθάνουν στην θάλασσα. Από την αναγγελία της πυρκαγιάς μέχρι να φθάσει στην θάλασσα είναι δύο ώρες...Έχεις λοιπόν την ενημέρωση ότι σε μιάμισι ώρα η φωτιά θα φθάσει στο Μάτι, τι κάνεις; Πολλοί άνθρωποι δεν πίστευαν ότι η φωτιά θα περάσει την Μαραθώνος και θα φθάσει στο Μάτι.

Τι πρέπει να κάνεις: Παίρνεις την απόφαση για οργάνωμένη απομάκρυση και ακολούθως ενημερώνεις το κοινό για την εκκένωση...Οι διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι το 20% των κατοίκων φεύγει μόνο του, το 60% περιμένει οδηγίες και το 20% δεν φεύγει ποτέ. Εν τέλει αν είχε δοθεί εγκαίρως η οδηγία εκκένωσης τότε με βάση την δυνατότητα της λεωφόρου Μαραθώνος θα μπορούσαν περίπου 10.000 κάτοικοι να έχουν απομακρυνθεί...Ο αριθμός θα είχε αυξηθεί εάν είχαν επιχειρήσει τα πυροσβεστικά μέσα ώστε να καθυστερήσουν την πυρκαγιά προς την λεωφόρο Μαραθώνος και βεβαίως οι αστυνομικές αρχές να είχαν ρυθμίσει την κυκλοφορία και να μην διοχέτευαν την κίνηση των οχημάτων μέσα από το Μάτι".

ΝΔ: Τέσσερα ερωτήματα για το Μάτι, από το πόρισμα της επιτροπής Συνολάκη

Η ΝΔ επισημαίνει ότι αν και η έρευνα, στην οποία μεταξύ άλλων μετείχαν και αναγνωρισμένοι επιστήμονες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, «δεν είχε ασφαλώς στόχο να εντοπίσει, πόσο μάλλον να προσωποποιήσει τις ευθύνες για την εθνική τραγωδία, καθώς αυτό είναι έργο και αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης», εντοίτοις προκύπτουν μία σειρά ερωτήματα "στα οποία οφείλει να απαντήσει η κυβέρνηση καθώς στην πολιτική δεν αρκεί να αναλαμβάνεις θεωρητικά τις ευθύνες σου, ούτε να κρύβεσαι από τα εύλογα ερωτήματα που έχουν οι πολίτες".

Τα ερωτήματα:

 • Γιατί ο βαθμός επικινδυνότητας στην Ανατολική Αττική για πρόκληση πυρκαγιάς ήταν στο 4 και όχι 5, όταν ήταν γνωστό από την προηγούμενη μέρα ότι στην περιοχή θα έπνεαν δυτικοί άνεμοι 7 μποφόρ;
 • Γιατί τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έφτασαν στην περιοχή αφού η φωτιά είχε περάσει τη Λεωφόρο Μαραθώνος;
 • Γιατί δεν αξιολογήθηκε εγκαίρως η βεβαιότητα ότι θα απειληθούν κατοικημένες περιοχές; Και κυρίως
 • Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι να εκκενώσουν το Μάτι, όταν από το πόρισμα προκύπτει ότι υπήρχε χρόνος να σωθούν ακόμη και πεζή;

Ο κ. Συνολάκης επισήμανε ότι υπήρξε παντελής απουσία σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης και δεν χρησιμοποιήθηκαν τα πολλά ηλεκτρονικά μέσα ειδοποίησης των πολιτών. Η οργανμωμένη απομάκρυνση των πολιτών με αυτοκίνητα θα μπορούσε να έχει γίνει μέσα σε δύο ώρες. Αν τα πυροσβεστικά μέσα που επιχειρούσαν στην Κινέττα είχαν επέμβει στο Μάτι τότε θα υπήρχε καθυστέρηση της πυρκαγιάς και περισσότερος χρόνος για την εκκένωση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

56
σχόλια
 1. avatar θορπ

  Ο λαός έχει εθιστεί στο ψέμα και δεν πιστεύει κανείς κανέναν
  και τίποτα διότι η δομές του κράτους είναι πολιτικοποιημένες .
  το βλέπουμε άλλωστε στις ηγεσίες του εκάστοτε τομέα .
  Πχ. Τυφλός υπουργός κάνει επιθεωρήσεις , μαμος γιατρός υπουργός ναυτιλίας,
  άθεος υπουργός θρησκείας , αυτεπαγγέλτως υπουργός Εσωτερικών, αντιρρησίας στράτευσης υπουργός Άμυνας, κτλ.
  στις Πιο κάτω Επετηρίδες ο ξάδερφος γγ.Υγείας ο κουμπάρος γγ. Υποδομών. Ο γκομενος διοικητής δεκο , η γκόμενά διοικητής τράπεζας κτλ.

 2. avatar μην ξαναπειτε τη λεξη αριστερα…τη βρωμιζετε….

  εφυγαν οι αληθινοι...εμειναν οι σαπιοι οι πουλημενοι...οι ψευτες.....οι ανοητοι....οι εχθροι του λαου και της χωρας....και της ενημερωσης......οτι θελει οτι αποφασισει...κανει το λαο τον εγραψε κανονικα....νενεδες.....

 3. avatar Ερινύα

  Η ευθύνη για την τραγωδία βαρύνει απολύτως την κυβέρνηση, όσες δικαιολογίες και αν προβάλλουν οι εκ κουμουνδούρου αυτοϊκανοποιούμενοι.

 4. avatar Δυστυχώς

  Προς όλα τα κομματικά αποβράσματα, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Ακόμα και τις στάχτες των νεκρών χρησιμοποιούν για να γράψουν ζήτω ο Μητσοτάκης, που θέλει πίσω την καρέκλα(την ιδιοκτησία του την Ελλάδα) που κληρονόμησε μεν από τον μπαμπάκα αλλά έχασε λόγω βλακείας. Και για να το πετύχουν αυτό επιστρατεύουν κομματικούς συνολάκηδες (πανέξυπνους δήθεν καθηγητές πανεπιστήμιων, που ως ειδικοί (εκ των υστέρων) αναλύουν τα γεγονότα και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο μη ΝΔ-πρωθυπουργός– όποιος και αν ήταν, έτυχε τώρα να είναι ο Τσίπρας - φταίει που δεν πήγε έγκαιρα και αυτοπροσώπως με τον κουβά να σβήσει την φωτιά. Αμέσως λοιπόν εκλογές και πρωθυπουργός, επιτέλους, ο λιγόμυαλος αυτιστικός κληρονόμος. Επίσης άμεση μετονομασία του εκ των υστέρων πανέξυπνου καταστροφολόγου Συνολάκη σε μέγα Συνολάρα. Η ΑΣΕΒΕΙΑ των κομματόσκυλων δεν έχει δυστυχώς όρια!! ΝΤΡΟΠΗ!!!

  1. avatar Σούζυ

   Στην επόμενη καταστροφή που μπορεί να έχεις και εσύ γνωστούς-θύματα, έλα να μας τα ξαναπείς αυτά... Προς το παρόν, ρούφα το αυγό σου και πλήρωνε το 10πλάσιο από τον 'κατηργημένο' ΕΝΦΙΑ... Είστε όλοι οπαδοί του ίδιου κόμματος που κατέστρεψε την Ελλάδα και την καταδίκασε να πληρώνει 80 χρόνια χρέη. Μόνο το όνομα του αρχηγού του και η ονομασία του έχει αλλάξει, κατά τα υπόλοιπα είναι ακριβώς το ίδιο. Ίδια ψέμματα και τότε, ίδια και τώρα...

  2. avatar ΕΒΤ

   Ο εις το Σύνολον βλαξ Συνολάκης, αντί να ασχοληθεί με την έρευνα και την σύνταξη έκθεσης και προτάσεων αποφυγής παρόμοιων τραγωδιών στο μέλλον, πράγμα που από μόνος του και εξ ορισμού επαγγέλματος θα έπρεπε προ πολλού να είχε κάνει, έρχεται απ΄ ότι φαίνεται ως άσχετος επί του θέματος κομματικός κάφρος, να μας διαφημίσει τον Μητσοτάκη. Φοβερή πολιτικάντικη αλητεία και ασέβεια απέναντι στους νεκρούς, όλους, στο Μάτι, στην Ηλία κ.α. Λίγο ακόμη και θα τους βγάλει και φταίχτες που δεν ήξεραν να προφυλαχθούν, γιατί ψήφισαν άλλο κόμμα και όχι ΝΔ. Για την μόνη και άκρως απαραίτητη μεταρρύθμιση της πολιτικάντικης πολιτικής νοοτροπίας στην Ελλάδα, που κοστίζει διαχρονικά εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, ουδείς λόγος.

   1. avatar Τρολάκι

    Ρίξε μια ματιά στο βιογρφικό του Συνολάκη...

   2. avatar με τετοια μυαλα που εχετε ,,,,κουφια….

    θα καιτε την ελλαδα και θα την πνιγετε,,,,δε θετε να δειτε την αληθεια γιατι ειστε τυφλα κομματοσκυλα του ψευτοαριστερου ντενεκε...ψευταλεξη

  3. avatar Ερινύα

   Από το ύφος σου και μόνο, φαίνεται ότι είσαι κομματόσκυλο.

   1. avatar κοκορομυαλοι

    ειναι....μπραβο ερινυα.......σκυφτουληδες.....απο αθηνα βερολινο...πανε με κωλοτουμπες

 5. avatar Κρίκος

  Εθνίκι και φασίστας ο Συνολάκης. Απλά πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Φταίει η μοίρα, η φύση, ο άνεμος, το οικόπεδο, η μάντρα, η φωτιά που ήταν καυτή, κι η θάλασσα κρύα και βαθιά. Για τα παιδιά με το μαγκάλι για τους πνιγμένος στην μάντρα για τους καημένους στην Ηλία και το Μάτι όμως φταίνε οι πολιτικοί. Ουστ όλοι!

 6. avatar Toti

  Σας εχω σιχαθεί !!!!

 7. avatar Πιστεύω μόνο όσα λένε η ερτ και η αυγή

  Αφού την έρευνα δεν την διεξήγαγαν διάφορα ραμολιμέντα που να έχουν πάρει πιστοποιητικό συριζαϊκών φρονημάτων από τα νέα πανεπιστήμια και τις σχολές Γαβρόγλου και αφού η εν λόγω έρευνα δεν έχει παρουσιαστεί στην "αδέκαστη" και "αντικειμενικότατη" ερτ, ούτε στην "αυγή", τότε δεν είναι άξια μνείας.

 8. avatar Θορπ

  Οταν Οι έχων το πρόσταγμα σε όλες τις επετηρίδες είναι Έλειπες μόνο δυσάρεστα συμβαίνουν !
  Η πληγέντες ήταν άτυχοι διότι για διάφορους λόγους οι καθ'ημάς αρμόδιοι φορείς ήταν απασχολημένοι σε άλλες αξιόλογες δραστηριότητες πχ. Βραβεύσεις, φωτογραφήσεις, συνδιάσκεψης, μπάνια, διακοπές, κτλ.
  Όλοι έχουν άλλοθι και το επικαλούνται με απόλυτη βεβαιότητα σαν να μην συνέβη οτιδήποτε !
  Είς εξ αυτών αναλαμβάνει την ευθύνη και για προγενέστερες ευθύνες άλλων λες η φωτιά ήταν διαχρονικη !

 9. avatar Ερινύα

  Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει ο κρατικός μηχανισμός για την ολιγωρία του και την ανικανότητά του

  1. avatar κοκορομυαλοι

   ξανα μπραβο ερινυα

 10. avatar ΕΡΩΤΩ

  Ποσοι απο μας σε περιπτωση φυσικων καταστροφων και αλλων κινδυνων εχομε ιεραρχησει τις ενεργιες που αρμοζει να γινουν για την αντιμετωπιση των.ΛΙΓΟΙ Για να μη βρεθουμε απροετοιμαστοι ας αρχισουμε να το δουλευωμε απο Τ Ω Ρ Α

 11. avatar filip28

  ........την έρευνα ανέθεσε η ......ΝΔ .....aυτο μου ειναι ....... ΑΡΚΕΤΟ........................

  1. avatar Kolotoumba

   99 νεκροί. Αυτό σου λεει κατι?
   Ή ο ενας απο το μαγγαλι σου λεει τα πάντα?

 12. avatar το πορισμα

  του κου απο οτι λεει στηριχτηκε σε δεδομενα προσομοιωσης και αντιμετωπισης πυρκαγιων Παρων δεν ηταν ουτε στη πυρκαγια ουτε καν κοντα .Με τις δυναμεις της φυσης δεν τα βαζει κανεις ουτε καν οι ειδικοι σε ορισμενες περιπτωσειςκαι το λεω γιατι σε μια πυρκαγια για ποτε με τυλιξε η φωτια ουτε το καταλαβα.Ενα μηνα με τα ποδια στην αναταση καμενα.Αν το ηξερα θα προστατευομουνα οπως και αυτοι οι ατυχοι στο Ματι.. Θα εφευγα οπως πηγαν να φυγουν κι αυτοι .. Η αναρχια και η ελειψη υποδομων εφερε τη καταστροφη.Οι κατοικοι και οι ιθυνωντες να κοιταξουν εκ των προτερων να δημιουργησουν τις προυποθεσεις να μη ξανασυμβει αυτο οπου και ναναι.Καλλιο να προλαμβανεις παρα να τρεχεις

 13. avatar efkleidou

  ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΤΥΔΑΛΛΟ.

  1. avatar Και

   Εσεις στο ψυχιατρειο

 14. avatar ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΏΡΑ ΜΕΤΆ ΧΡΉΣΤΟ ΟΛΟΙ

  ΚΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΔΥΝΑΤΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΆΤΟΜΑ ΑΡΓΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΉΡΩΣΑΝ???? ΆΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΆΘΗΣΑΝ ΝΑ ΣΏΣΟΥΝ Η ΝΑ ΣΒΉΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΈΠΝΙΞΕ!!!!!!

 15. avatar Extremoulis

  Σε 1 μόνο χωράφι χάθηκε το 1/4 των ανθρώπων που πέθαναν. Φυσικά και φταιει κ ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Για τον επιστήμονα που πληρώθηκε για να πει σε τι έφταιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, φταιει μόνο το ότι δεν λειτούργησε μια τηλεφωνική γραμμή που θα ειδοποιούσε να φύγει ο κόσμος.
  Ο κύριος είναι έτοιμος να βραβευτεί από την Ακαδημία Επιστημονικής Ανεπάρκειας.

  1. avatar ΓΤΠ

   Πού σε έχουν διορίσει extremouli???? Μήπως στην ΕΡΤ??? Γιατί ή ένας βλαξ ή κάποιος που έχει συμφέροντα από την σημερινή κυβέρνηση, θα κατηγορούσε έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και όχι τους άσχετους, ημιμαθείς και μπαστουνόβλαχους πραγματικούς υπεύθυνους (υπουργοί, υφυπουργοί, περιφερειάρχη, δημάρχους, αρχηγούς πυροσβεστικής και αστυνομίας και κυρίως την πρωθυπουργάρα μας που έπρεπε να μετονομάσουμε σε βαρώνο Αλέξη Μυνχάουζεν). Κράτα λεβέντη μου τις ανοησίες σου για τον εαυτό σου και μην προκαλείς κατηγορώντας όποιον τολμάει να έχει αντίθετη άποψη από όσους σου προσφέρουν το σανό που καταναλώνεις...

 16. avatar Ερινύα

  Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρει ο κρατικός μηχανισμός για την ολιγωρία του και την ανικανότητά του. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, αν και οι περισσότερες δικαιολογίες προέρχονται από το υπηρετικό προσωπικό της κουμουνδούρου, οπότε είναι αμελητέες.

  1. avatar Εσυ

   Τινος υπηρετικο προσωπικο εισαι; Τι ρωταω !!!Του Μητσοτακη. σιγουρα...

   1. avatar υπογα του μαξιμου και σαπιλα

    βρωμας απο αποσταση

   2. avatar κοκορομυαλοι

    και συ που εισαι παλιατζης του βρωμοσυριζα τι καταλαβες???

 17. avatar αυτα τα ξερει και ο απλος λαος….τιποτα δεν εκαναν οι ανικανοι….σοου στην ερτ δινανε…..

  γερμανοτσολιαδες........................

 18. avatar Ποντικας ο μεγαλοπρεπης

  Τωρα ο καθε συνολακης που παει να χτισει πολιτικη καριερα πανω στους αδικοχαμενους ανθρωπους, .....τι να πει κανεις!!!!Τοσα χρονια δεν μιλουσε για συτη την παγιδα και τοσες αλλες που πρεπει επειγοντως να διορθωθουν!!!

  1. avatar Μάθε πρώτα

   Ποιός είναι ο Συνολάκης τι έργο κάνει στο ΕΛΚΕΘΕ και μετά κρίνε.
   Η ισοπεδοτική σας κομματική ηλιθιότητα δεν έχει όρια.
   Μάθατε να βάζετε ταμπέλες σε ότι δεν σας κάνει το χατήρι, και δεν ασχολείστε με την ανεπάρκεια των κρατικοδίαιτων συντρόφων σας.
   Οταν σας λένε τα πραγματα με το όνομά τους πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα.
   Το ποιός δεν λυπάτε για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας το βλέπουμε καθημερινά και φυσικά θα θυμόμαστε πως τους αντιμετωπίζετε.

   1. avatar Ξερουμε

    Ποιος ειναι ο.Συνολακης.Συμβουλος του Μητσοτακη .Και δεν καταλαβα εμεις θα πρεπει σαν καλοπροαιρετοι να τον πιστεψουμε ενω ο Μητσοτακης αμφισβητει τον παγκοσμιως γνωστο σε θεματα φυσικων καταστροφων
    ( μιλαμε για κορυφη )που μιλησε στηνTV και ειπε δεν μπορουσε να γινει τιποτα !Και ουτε στη χωρα του ,(Γαλλια δεν θυμαμαι)) θα ειχε γινει κατι καλυτερο. Οχι εδω που δεν εχουμε τα μεσα .

    1. avatar Ερινύα

     Και μόνο το γεγονός ότι ο Συνολάκης αμφισβητείται από τα τέκνα του καραγκιόζη που εδρεύουν στα υπόγεια της κουμουνδούρου αρκεί. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.

     1. avatar ΜΕΓΑΙΡΑ

      ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΘΕΡΜΗ ΤΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΔΕΞΙΟΤΡΟΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ

     2. avatar Σούζυ

      ...και μόνο το όνομα που επέλεξες τα λέει όλα... τα σχόλια σου είναι απάβγασμα της αριστερής φανατίλας των βολεμένων Συριζαίων....

     3. avatar μαθηματα απο ψευτες

      κλεφτες της τσεπης μας....γαλαζοπρασινους μαδουρους δε δεχομαστε......

     4. avatar Ερινύα

      Βλέπετε Μητσοτάκηδες στον ύπνο και τον ξύπνιο σας. Αυτό από μόνο του αποτελεί πηγή διασκέδασης ζα της κουμουνδούρου, χαζά του τσίπρα και της δούρου.

   2. avatar Ακου πρωτα

    Μιλατε για ισοπεδοτικη κομματικη ηλιθιοτητσ για ανεπαρκεις κρατικοδιαιτους συντροφους και ολα αυτα τα βαρυγδουπα μονο και μονο επειδη καποιοι εδω στο site αμφισβητουν το πορισμα του κ Συνολακη.( Και καλα κανουν κατα την γνωμη μου ) Ο κ Συνολακης μπορει να εχει δικιο μπορει και οχι Και μονο οτι αυτη η ερευνα για τα αιτια εγινε με πρωτοβουλια της Ν Δ αυτο απο μονο του με βαζει σε υποψιες. Θυμαμαι καλα ειχα δει στην TV εναν ειδικο για την αντιμετωπιση φυσικων καταταστροφων παγκοσμιως γνωστο(δεν θυμαμαι εθνικοτητα )που ειπε αδυνατον να ειχε αντιμετωπιστει αυτη η καταστροφη και εξηγησε ο ανθρωπος και με επεισε.Βγηκε ο Μητσοτακης και ειπε οτι τον αμφισβητει και αυτον και οποιον φερει η κυβερνηση .Δεν καταλαβα μονο ο Μητσοτακης μπορει να αμφισβητει; Σας επιστρεφω λοιπον οσα ειπατε .Σαν ενας απλος ανθρωπος που γραφει σε αυτο το site

    1. avatar Μάθε λοιπόν

     Όσους επιστήμονες και αν βάλεις να βγάλουν συμπέρασμα για την καταστροφή που επακολούθησε το πρώτο που ρωτούν είναι:
     Τι αποτρεπτικά μέτρα είχες λάβει πριν την έναρξή της φωτιάς που σημειωτέον είχαν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι για την επικινδυνότητα της ημέρας
     και 2ον τι μέτρα καταστολής έλαβες μετά την έναρξή της;.
     Για να μην επαναλαμβάνουμε χιλιοειπωμένα πράγματα αν κατά το πρώτο 15λεπτο δεν καταφέρεις να προσβάλεις την πυρκαγιά με αυτές τις καιρικές συνθήκες το παιγνίδι είναι χαμένο.
     Όταν αποσύρεις όλη μα όλη σου τη δύναμη επιφυλακής από την συγκεκριμένη περιοχή το αποτέλεσμα είδατε ποιο ήταν.
     Εφόσον είναι γνωστό λοιπόν οτι μια τέτοια πυρκαϊά θα σβήσει όταν φτάσει στη θάλασσα οι ενέργειές τους για ειδοποίηση των ανυποψίαστων κατοίκων ποιες ήταν ; Οι άλλες αστοχες ενέργειες που έχουν αναφερθεί ;
     Όταν μιλάμε λοιπόν για ανυπαρξία και ανευθυνότητα πιστέψτε γνωρίζουμε πολύ καλά τι λέμε.
     Η μικρή μας εμπειρία και μόνο σαν εθελοντές του Δήμου Καισαριανής για 15 συνεχόμενα χρόνια συγκεκριμένα από το 1990 μέχρι και το 2006 και η συμμετοχή μας σε περιστατικά αντίστοιχων πυρκαγιών στο Νταού Πεντέλης στην Καλλιτεχνούπολη στον Βουτσά στην Πεντέλη στον Υμητό στον Καρέα στον Βύρωνα κλπ. αρκεί για να εκφράσουμε την άποψη μας του τι συνέβη και ποια είναι η ανεπάρκεια των [...] καρεκλοκένταυρων.

     1. avatar Οταν ομως

      λογω περικοπων δαπανων (απο προηγουμενες κυβερνησεις) τα μεσα πυροσβεσης ειναι ανεπαρκη ποιος θα αξιολογησει εκ των προτερων και θα το παιξει κορωνα γραμματα ;....

     2. avatar μαθηματα απο ψευτες

      τρεμετε το μητσοτακη και το δειχνετε....εφιαλτης σας εγινε ....οτι και να κανει ο συριζα ,,φταιει το 1821....ο σκαι.....η αναδασωση......και αλλα τινα...αλλα ποτε η κακη σας κεφαλη.....η ανικανοτητα σας....ειστε στραβοι...κουφοι...ανευθυνοι....

 19. avatar Απαράδεκτος_συσχετισμός

  Η χούντα του Παπαδόπουλου κατέβασε γύρω από το Πολυτεχνείο ένοπλα τμήματα αστυνομίας και στρατού, άρα από ΠΡΟΘΕΣΗ υπήρξαν θύματα. Η πυρκαγιά στο Μάτι ήταν μία φυσική καταστροφή και πιθανόν από ΑΜΕΛΕΙΑ κάηκαν άνθρωποι. Ο Τσιπρας πήρε την εξουσια μετά από ΕΚΛΟΓΕΣ, η χούντα του Παπαδόπουλου μετά από ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

  1. avatar αρλουμποαερολογιες συριζεικες

   παρτε και κανενα αλλο διαμαντι εκει στο συριζα...καντε το κομμα σας ΧΥΤΑ.....καντε και αλλους υπουργυς....53????μονο????90.......100......καντε και μεταναστες.....ανοητοι

 20. avatar Εκτίθενται ανεπανόρθωτα

  Είναι σαν τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνουν ΝΔ και Πασοκ. Ο Συνολάκης δεν απέδωσε ευθύνες σε αυτούς που έδωσαν άδειες δόμησης μέσα στο πευκοδάσος επί 70 χρόνια! Με δρόμους παγίδες που δεν οδηγούν πουθενά! Με φραγμένες τις διόδους προς την θάλασσα!

  1. avatar 4 χρονια η μαδουρου τι εκανε???σχεδια στην υπογα ????

   στραβοι ειστε να δειτε τα προβληματα και να τα λυσετε εσεις που ανεβαινατε στα κεραμιδια????σκοτωνετε ..πνιγετε κοσμο και εχετε το θρασος να μιλατε και να ριχνετε τα βαρη στο δασος στη δομησ στο σκαι στον πουτιν...ανοητοι.....αδειοκεφαλοι....

  2. avatar ψαξε εσυ τα αιτιο στο 1821…..

   η κατασταση ηταν δεδομενη και γνωστη,,,,τι εκαναν για να σωσουν τον κοσμο???τιποτα......ανοργανοσια.....απειρια.....ανικανοτητα...ανευθυνοτητα.....ψαχνατε να βρειτε κομματοσκυλα στην πυροσβεστικη και αλλαξατε 3 αρχηγους σε 3 χρονια.....αμυαλοι.....

  3. avatar κακομοιρη….τι σημαινει αυτο????

   οτι επρεπε να πεθανουν 100 ατομα????φανατιλα βρωμας ,,,σαπιε αριστερε της πλακας.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει