Στην Αθήνα μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όπως ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος της επίσκεψης θα είναι η εξέταση της οικονομικής κατάστασης στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, διευκρίνισε ο ίδιος ο εκπρόσωπος, ο οποίος τόνισε ότι την τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ελλάδα ο κ. Μπαρόζο ήταν τον Ιούνιο του 2009.

Η συνάντηση αυτή αποτελεί τμήμα των τακτικών επαφών που έχει ο Μπαρόζο με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, διευκρινίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο πριν τη συνάντηση με τον Μπαρόζο αλλά και την Πέμπτη, σε μια συνάντηση που θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι περισσότεροι υπουργοί (Εργασίας, Ανάπτυξης, Υγεία, Οικονομικών, κλπο) ενόψει της έλευσης της τρόικας.

Οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί και η κυβέρνηση θεωρεί ότι ξεκινούν ουσιαστικά οι διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο με τους Ευρωπαίους.