Δυο μέρες μετά την αποχώρηση της ΝΔ και η λίστα μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή για το Βατοπέδι καταρτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ.

Την ερχόμενη Τρίτη έχει κληθεί στη Βουλή ο Διονύσιος Χειμώνας, πληρεξούσιος του ελληνικού δημοσίου και πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που είχε ζητήσει το 2003 στο Πρωτοδικείο Ροδόπης να απορριφθεί η αγωγή της Μονής Βατοπεδίου.

Επίσης ο Ιωάννης Διονυσόπουλος, πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων που είχε ταχθεί υπέρ των αξιώσεων της Μονής επί της λίμνης σε όλες τις γνωμοδοτήσεις.

Την ίδια μέρα τη λίστα συμπληρώνει ο Ιωάννης Σπυριδάκης, νομικός της Μονής.

Την ερχόμενη Πέμπτη θα καταθέσουν οι πρώην Υφυπουργοί Οικονομικών Απόστολος Φωτιάδης και Γεωργίας Γιώργος Δρυς, που φέρονται να έχουν «ανοίξει το δρόμο» στη Μονή για να διεκδικήσει την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας.

Στο επόμενο διάστημα ενώπιον της προανακριτικής θα κληθούν οι ακόλουθοι:
Σταματούλα Μαντέλη, Χρ. Μπότσιος, Αθ. Πάπιστας, Ι. Παπαϊωάννου, Αικ. Πελέκη, Ιγν. Παυλίδης, Φ. Γεωργακόπουλος, Χατζηνικολάου, Τριανταφυλλίδης, Αθως Κοιρανίδης, Α. Βγενόπουλος, Αρ. Μπουγάτσου, Ι. Ντάσκας, Ι. Παπαγιάννης, Ηγούμενος Ευφραίμ, Μοναχός Αρσένιος, Μοναχός Ευδόκιμος.

Θα ακολουθήσουν οι πρώην υπουργοί Ε. Μπασιάκος, Αλ. Κοντός, Γ. Βουλγαράκης, Θ. Ρουσόπουλος και ο πρώην υφυπουργός Π. Δούκας.