Το πρωί της Παρασκευής η ενημέρωση της Ολομέλειας από τον Τσίπρα

Το Σώμα θα ενημερωθεί για τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:33
13/06/2018
Το πρωί της Παρασκευής η ενημέρωση της Ολομέλειας από τον Τσίπρα
2
loading

Στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου, θα διεξαχθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας ενώπιον της οποίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει το Σώμα για την Συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Το σχετικό αίτημα να ενεργοποιηθεί το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής για την ανακοίνωση ή δήλωση του πρωθυπουργού, ενώπιον της Βουλής κατατέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι «για την έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση και ενημέρωση της Βουλής, η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού μπορεί, εκτός από τη συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως να ζητήσει, οποτεδήποτε, να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιόν της για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση»

Το αίτημα για ανακοίνωση ή δήλωση μαζί με το αντικείμενό τους διατυπώνεται στον πρόεδρο της Βουλής και γνωστοποιείται από αυτόν στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της αντιπολίτευσης πριν από είκοσι τέσσερις (24) ώρες τουλάχιστον

Το πλαίσιο της συζήτησης προσδιορίζεται στο ίδιο άρθρο (142Α) αλλά το πιθανότερο είναι πως το προεδρείο δεν θα κινηθεί με τη στενή εφαρμογή του, ως προς τους προβλεπόμενους χρόνους ομιλιών, που έχουν ως εξής:

«H ανακοίνωση ή δήλωση της Κυβέρνησης γίνεται αυτοπροσώπως από τον Πρωθυπουργό σε οποιαδήποτε συνεδρίαση νομοθετικής εργασίας ή κοινοβουλευτικού ελέγχου πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης και η διάρκειά της δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δέκα (10) λεπτά της ώρας.

Οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης μπορούν να αναπτύξουν αυτοπροσώπως τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της Κυβέρνησης για πέντε (5) λεπτά της ώρας, κατ' ανώτατο όριο για τον καθένα. Σε περίπτωση απουσίας ή ασθένειας Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη συζήτηση τον αναπληροί εκπρόσωπός του οριζόμενος απ' αυτόν.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού στις απόψεις των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) λεπτά της ώρας.

Η δευτερολογία των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Αντιπολίτευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) λεπτά και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ομιλεί τελευταίος, τα πέντε (5) λεπτά της ώρας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar φιλελληνας

    ΟΥΣΤ .[...] !!!!!! Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΣΟΥ...ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΠΟΡΤΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙΣ !!!! ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΟΥ !!!!!!!! ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ?? ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΝΑΙ ,,ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ....ΕΝΑΣ ΥΠΟΔΕΚΑΝΕΑΣ ..ΕΝΑΣ ΛΟΧΑΓΟΣ ...ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ...ΜΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ !!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ???? ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ...ΚΑΙ ΣΤΑ 12 ΜΕΤΡΑ ..ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ !!!!
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ....ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ..!!

  2. avatar giannis alex

    Ο ξεφτίλας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει