Βέλγιο: Την ελπίδα να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση στην Ελλάδα, εκφράζει ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Την ελπίδα «να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση στην Ελλάδα, που θα ξεπεράσει το πολιτικό αδιέξοδο και θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», εξέφρασε με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ παράλληλα συνεχάρη τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ για την εκλογική τους νίκη.

Στην ανακοίνωσή του ο Μ. Σουλτς καλεί τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να σχηματίσουν «υπεύθυνη κυβέρνηση συνεργασίας τις προσεχείς ημέρες», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΝΔ δήλωσε προσηλωμένη στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα ενώπιον της ΕΕ.

«Αν η Ελλάδα δείξει προσήλωση στις δεσμεύσεις της, η ΕΕ θα εξετάσει περαιτέρω τρόπους επίλυσης της κρίσης», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΚ στην ανακοίνωσή του και παράλληλα επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών τάσσεται σαφώς υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός έκανε μεγάλες θυσίες και εκφράζει την ελπίδα οι μεταρρυθμίσεις να κατανεμηθούν ισοβαρώς και με κοινωνικά δίκαιο τρόπο. «Ο ελληνικός λαός δικαιούται ένα σταθερό και ευοίωνο μέλλον», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μ. Σουλτς.

Καταλήγοντας, τονίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να υπολογίζει στη συνεργασία με την ΕΕ, για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό του μεταρρυθμιστικού έργου και των οικονομικών στόχων.