Δυσμενή δημοσκοπικά στοιχεία επεξεργάστηκαν – σύμφωνα με πληροφορίες – σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους, ο Ευ. Βενιζέλος και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μετά το τέλος της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ως εκ τούτου, η συζήτηση περιστράφηκε στην προεκλογική τακτική που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να ανακοπεί η καθοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ, την οποία πολλοί – όχι αβάσιμα – συνδέουν με την σταθερά ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πορεία προς τις επαναληπτικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα αφήσει πίσω την αυτοκριτική, θα χρησιμοποιήσει νέα στελέχη στη δημόσια αντιπαράθεση και ιδιαιτέρως στις τηλεοράσεις και θα υιοθετήσει επιθετική τακτική κυρίως έναντο του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι αν δεν αλλάξουν τακτική και τα πράγματα πάρουν το δρόμο τους στις κάλπες όπως τα δείχνουν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τότε ένα ακόμα πιο αρνητικό από το 13,1% εκλογικό αποτέλεσμα τότε θα μπορούσε να σηάνει και τον πολιτικό θάνατο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχουν ανακοινωθεί δύο επιτροπές. Η Κεντρική Οεργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα αναλάβει να φτιάξει το κόμμα από την αρχή και να το οδηγήσει στο συντακτικό συνέδριο του Σεπτεμβρίου (εφόσον το επιτρέψει το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου και η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που θα αναλάβει τον προεκλογικό αγώνα. Την ίδια ώρα, θα συσταθούν επιτροπές ανά νομό που θα υποκαταστήσουν τις διαλυμένες οργανώσεις του κόμματος και θα επιχειρήσουν να «συσπειρώσουν» τον τοπικό πληθυσμό.

Ήδη, στην Ιπποκράτους ετοιμάζεται νέα προεκλογική καμπάνια με νέα σποτ και συνθήματα, που οι πληροφορίες λένε ότι θα κλιμακώσουν την πόλωση κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναδειχθούν δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν δημιουργήσει – όπως λένε στην Ιπποκράτους – θολό τοπίο γύρω από τη θέση της Κουμουνδούρου για την παραμονή ή όχι της χώρας στο ευρώ.

Ωστόσο δε θα είναι το ίδιο επιθετική η στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι της Δημοκρατικής Αριστεράς και τον Φώτη Κουβέλη καθώς η Ιπποκράτους θέλει α διατηρήσει γέφυρε για διάλογο και ανασύνταξη της κεντροαριστεράς και μετά τις εκλογές.