Με αιχμηρούς χαρακτηρισμούς εναντίον των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, με αφορμή τη σχεδιαζόμενη επίθεση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μέσω επίσημης δήλωσής του, «έχουν μετατρέψει τη χώρα σε αμερικάνικο στρατιωτικό οικόπεδο», ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει «καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή» σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Όλα δείχνουν ότι ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία είναι έτοιμες να τυλίξουν στις πολεμικές φλόγες την Ανατ. Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, εξαπολύοντας πυραυλικές επιθέσεις κατά της Συρίας.

Μια τέτοια στρατιωτική επίθεση των Δυτικών δυνάμεων, συνεπικουρουμένη και από το Ισραήλ, κατά Συριακών στόχων μόνο ως πρόσχημα θα έχει την αναπόδεικτη χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ», αναφέρει αρχικά η δήλωση του επικεφαλής της ΛΑΕ.

Και συνεχίζει: «Ο πραγματικός σκοπός μιας ενδεχόμενης επίθεσης στην Συρία δεν θα είναι κανένας άλλος, πάρα να εξυπηρετήσει τους ιμπεριαλιστικούς ληστρικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και των δυτικών δορυφόρων τους σε βάρος της Συρίας και της περιοχής μας, σε μια φάση που οι δυτικές δυνάμεις βλέπουν να χάνουν έδαφος σε πολιτική και στρατιωτική επιρροή, τόσο στο Συριακό μέτωπο όσο και ευρύτερα στην Μ. Ανατολή».

«Η Ελλάδα αλλά και η Κύπρος, αυτές τις κρίσιμες αλλά και επικίνδυνες για την ειρήνη και την περιοχή μας ώρες, δεν έχουν κανένα λόγο αν εμπλακούν και να προσφέρουν την παραμικρή άμεση ή έμμεση στήριξη στου Δυτικούς στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς.

Αντίθετα, η Ελλάδα θα πρέπει άμεσα να δηλώσει την πλήρη και ριζική της αντίθεση σε κάθε επιθετική ενέργεια σε βάρος της Συρίας, να σπεύσει να αποκαταστήσει διπλωματικές σχέσεις μαζί της και να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία ειρήνευσης στην περιοχή», προσθέτει ο κ. Λαφαζάνης.

Και σχολιάζει ότι «είναι τραγικό, όμως, να βλέπουμε την ελληνική κυβέρνηση, αντί όλων τούτων, να δίνει γη και ύδωρ στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, να προσφέρει απλόχερα κάθε δυνατή διευκόλυνση στα αμερικάνικα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα τα οποία έχουν κατακλύσει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας, από την Σύρο μέχρι την Σούδα και από την Λάρισα μέχρι το Ηράκλειο.

Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου και όλης της συνένοχης ακολουθίας τους, έχουν μετατρέψει την χώρα από στεριά, θάλασσα και αέρα σε ανεξέλεγκτο στρατιωτικό οικόπεδο των ΗΠΑ και των Δυτικών δυνάμεων και σε ενδεχόμενο στόχο επώδυνων αντιποίνων από όσους υποστούν τις συνέπειες των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επιθέσεων».

Στη δήλωσή του, ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας συμπληρώνει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου και όλο το εθελόδουλο μνημονιακό μπλοκ της χώρας δεν έχουν κανένα δικαίωμα και καμία εξουσιοδότηση να θέτουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε κίνδυνο και να μετατρέπουν την πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι και ορμητήριο επιθετικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που δυναμιτίζουν την ειρήνη και στρέφονται σε βάρος των πιο ζωτικών εθνικών μας συμφερόντων».

Και καταληκτικά στέλνει το μήνυμα: «Αυτή τη ώρα καλούμε τον ελληνικό λαό και πρώτα από όλα την ελληνική νεολαία να ξεσηκωθούν και να πάρουν την Ελλάδα στα χεριά τους και να απαιτήσουν καμία σπιθαμή των ελληνικών εδαφών και του ελληνικού θαλάσσιου και εναέριου χώρου να μην χρησιμοποιηθεί από τον Trump και τους πρόθυμους συμμάχους του για τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς τους στην περιοχή.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη στην περιοχή μας, για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ανεξάρτητη, χωρίς κηδεμόνες και προστάτες, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, χωρίς ευρωατλαντικά δεσμά και ξένες στρατιωτικές βάσεις. Για μια Ελλάδα ασπίδα ειρήνης και γέφυρα φιλίας και συνεργασίας στην περιοχή, με μια πολυδιάστατη οικονομική, εξωτερική και αμυντική πολιτική, ικανή να θωρακίσει την ασφάλεια και την ακεραιότητα της πατρίδας μας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.