Με ανακοίνωση η τομεακή επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ και «δεδομένης της αύξησης και πάλι των προσφυγικών ροών και το ενδεχόμενο αυτές να συνεχιστούν» πράγμα που όπως υποστηρίζεται «δημιουργεί έντονες και δικαιολογημένες ανησυχίες στους κατοίκους του νησιού, ενώ η κατάσταση στο νησί έχει ήδη φτάσει στο απροχώρητο και μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει πολύ δύσκολες καταστάσεις για πρόσφυγες και κατοίκους» ζητά την άμεση λήψη δραστικών μέτρων.

Το ΚΚΕ προτείνει τα παρακάτω:

– ‘Αμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και την μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

– Σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας να γίνεται από εδώ και στο εξής η κατάθεση και η εξέταση ασύλου και η έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου.

– Πλήρη αποζημίωση των κατοίκων από ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της υπερσυσσώρευσης και των συνθηκών κράτησης.

– Όχι στην απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Το ΚΚΕ καλεί τα εργατικά συνδικάτα, τους λαϊκούς φορείς να διεκδικήσουν τα παραπάνω «πολύ περισσότερο άμα συνδυαστούν όλα αυτά με την ένταση που καλλιεργείται στο Αιγαίο από την επιθετικότητα της Τούρκικης αστικής τάξης και την όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και ανταγωνισμών στην περιοχή μας, στους οποίους συμμετέχουν οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και Τουρκίας», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.