Σκληρή κριτική στην απόφαση του ΣτΕ να ακυρώσει την υπουργική απόφαση για τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών, άσκησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Ανάγνωση», ο κ. Φίλης χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ σκοταδιστική, μεσαιωνική και αναχρονιστική.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για λανθασμένη ερμηνεία του Συντάγματος, ενώ τόνισε ότι ένα τμήμα του ΣτΕ συμπεριφέρεται σαν εφεδρεία του παλαιού συστήματος.

Όπως έγινε γνωστό χθες αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι, σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη με την οποία άλλαξε ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών στις τέσσερις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού αλλά και του Γυμνάσιου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας θεωρούν πως η επίμαχη υπουργική απόφαση κλονίζει τη θρησκευτική Χριστιανική συνείδηση και με την απόφαση τους την ακυρώνουν σε ότι αφορά το δημοτικό και το Γυμνάσιο καθώς για την διδασκαλία στο Λύκειο εκκρεμεί στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο άλλη προσφυγή.