Ξεκίνησε η δεύτερη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Αννα Διαμαντοπούλου, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης.

Πηγές από την κυβέρνηση, σχολίασαν το ζήτημα της απεργίας των ναυτικών, επισημαίνοντας ότι κάθε φορά τίθεται και άλλο θέμα και αυτή τη στιγμή το μόνο πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά τον Οίκο του Ναύτη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση είπε ότι ο Οίκος του Ναύτη μπορεί να κρατήσει την ανεξαρτησία του, την περιουσία του και τις υγειονομικές του δομές, καθώς και ότι οι γιατροί του ΝΑΤ θα εξετάζουν κατά προτεραιότητα τους ναυτικούς, ενώ θα διατηρηθούν και οι 3.500 συμβαλλόμενοι με το ΝΑΤ γιατροί.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ουσιαστικά, εκείνο που δεν θέλουν οι ναυτικοί είναι να μπει το ταμείο στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ άφησαν και αιχμές κατά του ΚΚΕ λέγοντας ότι απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις τον Ιούνιο και τον Αύγουστο. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, ο οποίος πιθανότατα θα συμμετάσχει και στη δεύτερη σύσκεψη.