Εδώ δεν τελειώνει η Ελλάδα αλλά εδώ ξεκινάει, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος επισκέφτηκε σήμερα το στρατιωτικό φυλάκιο στη νήσο Στρογγυλή.

«Είναι τιμή για εσάς που είστε εδώ και πραγματικά νιώθω συγκίνηση που σας έχω επισκεφθεί» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής στους στρατιώτες ενώ κατά την επίσκεψή του στο νησί , τελέσθηκε δοξολογία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφθηκε και την Σύμη όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο , Ελευθέριο Παπακαλοδούκα, ενώ επισκέφτηκε και το Λιμενικό Σταθμό του νησιού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα ζητήματα λειτουργίας του. Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτης Ράπτης, ο οποίος συνοδεύει τον κ. Κουρουμπλή, δήλωσε ότι πολύ σύντομα η δύναμη του Λιμενικού Σταθμού της Σύμης θα ενισχυθεί.

Κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Σύμης, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία των θεσμικών φορέων ανεξαρτήτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης.

«Στο Αιγαίο υπάρχει αυτό το κλίμα. Και σε επίπεδο των δύο περιφερειών, όπως και στην Ιόνια περιφέρεια, αλλά και σε επίπεδο Δήμων», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και σημείωσε ότι αυτή η συνεργασία σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «ενεργοποιεί δυνάμεις και υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να είναι πιο ουσιαστικές οι όποιες παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας».

«Νομίζω ότι αυτά τα χρόνια, μεθοδεύουμε μια τέτοια προσπάθεια, η οποία δείχνει σήμερα ότι αποδίδει και γι’ αυτό ακούμε καλά λόγια», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής κι ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή.