Στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι εργασίες της θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο «τραπέζι» αναμένεται να τεθεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis και την εμπλοκή των ονομάτων 2 πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών.

Όπως είχε ενημερώσει την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής είναι το μοναδικό θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Ενώ είχε εκφράσει τη βεβαιότητα πως και η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα στηρίξει αυτή την πρόταση.

Μετά την Καθαρά Δευτέρα προσδιόρισε τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84. Όσον αφορά στο αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεν τίθεται θέμα παραγραφής, ξεκαθάρισε.

Ως προς το αδίκημα της δωροληψίας, είπε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις, που λένε ότι δεν υπόκειται σε παραγραφή. Αναφορικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες, είπε ότι θα κληθούν να καταθέσουν, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.