Ανδρουλάκης για Σκοπιανό: Λύση χωρίς αλυτρωτισμούς εις βάρος της Ελλάδας

«Δεν μπορεί τα Σκόπια να θέλουν να μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:42
08/02/2018
Ανδρουλάκης για Σκοπιανό: Λύση χωρίς αλυτρωτισμούς εις βάρος της Ελλάδας
1
loading

Την αναγκαιότητα να «βρεθεί μια δίκαιη λύση για το ονοματολογικό, που θα είναι σεβαστή και από τους δύο λαούς, και μια λύση χωρίς αλυτρωτισμούς εις βάρος της Ελλάδας» επισήμανε στην παρέμβαση του στη συζήτηση της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Νέα Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Δυτικά Βαλκάνια ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως σημείωσε «δεν μπορεί τα Σκόπια να θέλουν να μονοπωλούν το όνομα της Μακεδονίας και να χτίζουν πλαστές ιστορικές συνειδήσεις χρησιμοποιώντας την ιστορία των γειτονικών τους λαών» μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κάλεσε δε για την επικράτηση των κοινών μας αξιών όπως συνοψίζονται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης και τις σχέσεις καλής γειτονίας, έναντι «των παλιών δαιμόνων του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας, που κάποιοι είτε για γεωπολιτικούς λόγους είτε για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα προσπαθούν να αφυπνίσουν».

Ως σκιώδης εισηγητής για την ένταξη του Μαυροβουνίου εξέφρασε τη χαρά του για την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις και την πεποίθηση ότι πριν το 2025, θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε το Μαυροβούνιο ως το 28ο μέλος της Ένωσης στη θέση της Μ. Βρετανίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar plasmag

    Ρε τί γελοίοι είναι αυτοί; Τώρα θα παρακαλάμε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε και εμείς το "Μακεδονία"; Από εκεί που μας χρωστούσαν θα μας πάρουν και το βόδι. Μη ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές να τον βάλετε στην βουλή τον απίθανο αυτό τύπο!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει