Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας πως «έχετε ήδη υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας για την επόμενη πενταετία με περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που πνίγουν την οικονομία».

«Πριν από σας η Ελλάδα ήταν γνωστή για την αμετάφραστη λέξη φιλότιμο. Τώρα εσείς είστε παγκοσμίως γνωστοί για τη λέξη κωλοτούμπα που κατορθώσατε να την κάνετε διεθνή. Κάνατε το ψέμα επάγγελμα. Και ανάγετε τον κυνισμό σε τέχνη», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακόμη και ο ανεκδιήγητος κ. Ζουράρις έπρεπε να χυδαιολογήσει κατά ποδοσφαιρικών ομάδων για να τον εξαναγκάσετε σε παραίτηση από την κυβέρνηση. Όταν έλεγε «δεν πειράζει να χαθούν και δύο-τρία νησιά» ή όταν προσέβαλε με απαράδεκτο τρόπο τους μαθητές δεν σας ενοχλούσε.

Το πρόβλημα δεν είναι ο Ζουράρις και ο κάθε κύριος Ζουράρις. Το πρόβλημα είναι αυτός που τον διόρισε και τον ανέχτηκε. Διότι τελικά ο κ. Ζουράρις δεν είναι τίποτα άλλο από τον καθρέπτη αυτής της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης επικίνδυνης, ασόβαρης και τυχοδιωκτικής».

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε την αναφορά του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με την οποία «η ζωή μας έγινε ευκολότερη με Τσίπρα και Τσακαλώτο». «Αλήθεια σας άρεσε αυτή η αναφορά; Εσείς που μιλούσατε για “εθελόδουλους και γερμανοτσολιάδες”, αισθάνεστε άραγε ίχνος ντροπής να ακούτε ότι είστε η ευκολότερη κυβέρνηση που συνάντησαν οι δανειστές μας;», διερωτήθηκε.

«Το 2014 οι νέες προσλήψεις ήταν μοιρασμένες μεταξύ πλήρους και μερικής απασχόλησης. Το 2017 καταφέρατε οι νέες προσλήψεις να είναι κατά 55% μερικής απασχόλησης και μάλιστα με αυξητικές τάσεις καθώς τον Δεκέμβριο του ’17 έφτασαν το 57%!», συνέχισε την ομιλία του.

Συμπλήρωσε πως «εσείς ως έξαλλη αντιπολίτευση απειλούσατε επενδυτές και βάζατε φωτιά στο οικονομικό κλίμα. Εμείς σήμερα καλούμε τους επενδυτές να έρθουν και να επενδύσουν στην πατρίδα μας. Να δουν πίσω από την ασυναρτησία & τη θολούρα της σημερινής κυβέρνησης τις πραγματικές προοπτικές της χώρας

Αφαιρείτε 48 εκατ. συνολικό επίδομα από 67.000 τρίτεκνες & πολύτεκνες οικογένειες, την ώρα που πανηγυρίζετε για το υπερπλεόνασμα. Αυτό εννοούν στο Μαξίμου όταν εμφανίζουν τον κ. Τσίπρα να λέει: “ήταν δίκαιο και έγινε πράξη;” Θα σας πω εγώ τι είναι. “Είναι άδικο και το κάνετε πράξη”».

Ως προς τη θέση της ΝΔ για το ζήτημα των απεργιών, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης «είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να αποφασίζουν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Γι’ αυτό προτείνουμε για τις μεγάλες επιχειρήσεις τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την κήρυξη απεργίας και λήψη της απόφασης με τη συμμετοχή του 50,1% των εργαζομένων».