Για τη συνέντευξη της συντρόφου του πρωθυπουργού Μπέτυς Μπαζιάνα μίλησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, συγκρίνοντας τη στάση της με εκείνες της Χίλαρι Κλίντον, της Μισέλ Ομπάμα και της Μπριζίτ Μακρόν, που επέλεξαν να έχουν πολιτικό λόγο.

«Δεν είναι ασυνήθιστο στην Ευρώπη και στην Αμερική οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών, που δεν θέλουν να έχουν απλώς έναν διακοσμητικό ρόλο, να κάνουν πολιτικές τοποθετήσεις. Δεν το είχαμε δει μόνο στην κ. Κλίντον, η οποία είχε τελικά και η ίδια πολιτικές φιλοδοξίες, η Μισέλ Ομπάμα είχε παρόμοιο πολιτικό λόγο, η κυρία Μακρόν έχει παρόμοιο πολιτικό λόγο. Αυτό γίνεται για τον εξής απλό λόγο: υπάρχουν δύο αντιλήψεις για τις γυναίκες, είναι διακοσμητικά αντικείμενα ή μπορεί να είναι πραγματικοί σύντροφοι;», σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας τη δήλωσή της ότι «ο ΣYΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση, αλλά όχι στην εξουσία», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο κόσμος «έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το σύστημα εξουσίας της μεταπολίτευσης άλλα ακόμη δεν το έχει καταφέρει».

«Το ζούμε στην καθημερινότητά μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στην εξουσία» σχολίασε τη δήλωση της συζύγου του πρωθυπουργού και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, λέγοντας μάλιστα στον ΣΚΑΪ, ότι συναντάει ανάλογα προβλήματα με μηχανισμούς στο υπουργείο του. Υπάρχει μηχανισμός που μπλοκάρει, και δεν μπορούμε να κάνουμε έργο, ανέφερε ο κ. Σπίρτζης.

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος είπε ότι επίσης συμφωνεί με την αναφορά της κ. Μπαζιάνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει πάρει την εξουσία.

«Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το λέμε αυτό. Η εξουσία είναι κάτι βαθύτερο» σημείωσε ο κ Φάμελλος. Σχολιάζοντας τη δεύτερη σημαντική αναφορά της συζύγου του πρωθυπουργού ότι «ο Τρίπρας δεν είπε ψέματα», ο κ. Φάμελλος υποστήριξε ότι «αναγκαστήκαμε να πορευτούμε μέχρι τώρα με βάση τα προγράμματα, άλλα τώρα κάνουμε μια προσπάθεια να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στην υπερφορολόγηση των πολιτών για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.