Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που προβλέπει τροποποίηση του άρθρου 5 του νόμου 1920/1991, με τον οποίο κυρώθηκε η ΠΝΠ «περί μουσουλμάνων Θρησκευτικών Λειτουργών», στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ειδικότερα, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε, ότι η ρύθμιση έρχεται σε μία χρονική στιγμή που «δημιουργείται μία κατάσταση εξαιρετικά σύνθετη στην Ευρώπη, με στοιχεία ισλαμοφοβίας και που έχει βάλει στο τραπέζι ζητήματα ταυτότητας, τα οποία η ίδια η Ευρώπη, ξεχνώντας την ιστορία της, θεωρεί ότι τα έχει επιλύσει».

Παράλληλα, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε, ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται ένα «βήμα ισονομίας και δημοκρατίας, μέσα σε ένα πλαίσιο περίπλοκο ευρωπαϊκό και ένα πλαίσιο σεβασμού της μουσουλμανικής μειονότητας στη χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και τα κόμματα της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του ΚΚΕ και του Ποταμιού, ενώ επιφύλαξη για την στάση τους στην Ολομέλεια εξέφρασαν η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια, για να ψηφιστεί, μετά τις γιορτές.