Θερμή ήταν η υποδοχή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κομοτηνή. Στην ομιλία στο πλήθος που τον περίμενε στο μειονοτικό γυμνάσιο και λύκειο «Τζελάλ Μπαγιάρ», ο Ερντογάν αναφέρθηκε στα προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, παρατηρώντας πως «οι τέσσερις βουλευτές μας στο ελληνικό κοινοβούλιο μπορούν να κάνουν πολλά».

«Να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εδώ έχουμε σχεδόν 150.000 ομοεθνείς. Εσείς οι ομοεθνείς μας είστε μια γέφυρα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Εμείς έτσι σας βλέπουμε», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Εδώ στα εδάφη σας, με την ταυτότητά σας, την οντότητά σας, δώσατε έναν αγώνα επιβίωσης και συγχαίρω για αυτό».

«Στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουμε τέσσερις βουλευτές μας. Τρεις συν έναν. Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές μας μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο Κοινοβούλιο. Πρέπει να θέσουν τα προβλήματά σας και εκεί πρέπει να γίνουν κάποια βήματα. Εύχομαι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, πρώτα ο Θεός, να λύσουν σύντομα και αυτά τα προβλήματα που έχετε ως Έλληνες πολίτες των ομοεθνών μας στην περιοχή, είτε είναι Τούρκοι, είτε είναι Πομάκοι, η επίλυση των προβλημάτων, κατά τη γνώμη μου, θα δυναμώσει την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ελλάδα», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Αντίδραση Λοβέρδου στα όσα είπε ο Ερντογάν

«Χάος στην προετοιμασία της επίσκεψης Ερντογάν, χάος και κατά την πραγματοποίησή της», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στη Θράκη.

«Φτάσαμε στο σημείο ο Τούρκος Πρόεδρος να αναφέρεται σε τέσσερις Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό πρόσωπο και μάλιστα με την φράση “Έχουμε τέσσερις Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο” και επιπλέον να αποφασίζει αυθαίρετα αλλά και ανενόχλητα να στερήσει τον λόγο από Έλληνα Υφυπουργό», σημείωσε ακόμη ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

«Κανέναν Βουλευτή δεν έχει ο Ερντογάν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Κυβέρνηση είναι φυσικό και επόμενο να θερίζει θύελλες αφού έσπειρε ανέμους. Το δυστύχημα είναι ότι οι θύελλες αυτές πλήττουν όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Είναι πια ξεκάθαρο: Όσο κυβερνούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ελλάδα θα υφίσταται βλάβες τόσο στα εσωτερικά όσο και στα εξωτερικά της θέματα».