Κουμουτσάκος για Σαουδική Αραβία: Ο Κοτζιάς να λύσει τη σιωπή του

«Γνώριζε όλες τις σημαντικές πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης που έχει βλάψει τη χώρα»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:23
05/12/2017
Κουμουτσάκος για Σαουδική Αραβία: Ο Κοτζιάς να λύσει τη σιωπή του
1
loading

Απάντηση για την «εμπλοκή του υπουργείου Εξωτερικών στην πώληση ελληνικού στρατιωτικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία» ζητά, με επίκαιρη ερώτησή του, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος και καλεί στη Βουλή τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του, που συνοδεύει την κατάθεση της σχετικής επίκαιρης ερώτησής του, «πριν από μια εβδομάδα, στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας απαξίωσε με τρόπο πρωτοφανή το διπλωματικό προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ κι επιπλέον αποδεικνύεται πια, ότι ο κ. Κοτζιάς γνώριζε όλες τις σημαντικές πτυχές της σκοτεινής αυτής υπόθεσης που έχει βλάψει τη χώρα. Με την ερώτηση που καταθέτουμε καλούμε τον κ. Κοτζιά να λύσει επιτέλους τη σιωπή του».

Στο κείμενο της επίκαιρης ερώτησης, ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει, ότι είναι σαφές ότι στην υπόθεση υπάρχει θεσμική ανάμειξη και του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς όλη η κρίσιμη αλληλογραφία, εκ των πραγμάτων έχει τεθεί σε γνώση του ιδίου του υπουργού, ο οποίος ως μέλος του ΚΥΣΕΑ έχει συμφωνήσει στις σχετικές αποφάσεις πώλησης υλικού μέσω της εταιρείας «Ολυμπιακή Βιομηχανία ΑΕ» του μεσάζοντος, Βασιλείου Παπαδόπουλο.

Πέραν όμως αυτών, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της ΝΔ, και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το υπουργείο Εξωτερικών ελέγχεται και ως προς την στάση του έναντι των δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι, ενώ δεν προκύπτει έως τώρα ότι άσκησαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, παρόλα αυτά έχουν διασυρθεί δημοσίως από τον υπουργό Άμυνας και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χωρίς την παραμικρή αντίδραση του πολιτικού τους προϊσταμένου, υπουργού Εξωτερικών.

Τέλος, σημειώνει ο κ. Κουμουτσάκος, η υπόθεση αυτή έχει προσλάβει ακόμη σοβαρότερες διαστάσεις, διότι έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αξιοπιστία, την διεθνή εικόνα και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, καθώς και στο ηθικό και στην εν γένει λειτουργία της διπλωματικής υπηρεσίας, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη για την εξωτερική πολιτική της χώρας περίοδο.

Με βάση αυτά ερωτά τον κ. Κοτζιά:

  • Γιατί συναίνεσε στο πλαίσιο του ΚΥΣΕΑ στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τον μεσάζοντα Β. Παπαδόπουλο για την πώληση 300.000 βλημάτων 105 χιλιοστών, ενώ γνώριζε ότι η Σαουδική Αραβία επιθυμούσε αυστηρά διακρατική συμφωνία για 100.000 βλήματα; Τηρήθηκαν οι συνήθεις διαδικασίες από το υπουργείο Εξωτερικών για την εξουσιοδότηση των προσώπων που υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία στις 13 Ιουνίου 2017;
  • Γιατί δεν αντέδρασε στη δημόσια σπίλωση των υπολήψεων των εμπλεκόμενων διπλωματικών υπαλλήλων από πλευράς του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα; Συμφωνεί και υιοθετεί τις τοποθετήσεις τους εν προκειμένω;

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ

    https://scontent.fath3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/24301066_981819205314015_1558324305426971559_n.jpg?oh=754409c3a36d7b6c1ffddca84cb8d22b&oe=5A983DF8

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει